In de Amerikaanse staat Virginia zijn vierduizend honden gered van een broodfokkerij. De honden werden gefokt voor medische testen. De fokkerij, genaamd Envigo, werd begin juli gesloten nadat werd ontdekt dat de honden in “verwarde, onhygiënische en onmenselijke omstandigheden” leefden. In El Cajon, in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië, zullen meer dan 100 beagles een kans op een nieuw leven krijgen.

beagles
Tweede kans voor 108 beagles: “ze hebben het ergste van het ergste meegemaakt’’ | Foto: Facebookpagina San Diego Humane Society

“Deze honden hebben het ergste van het ergste meegemaakt”, vertelt Dr. Gary Weitzman, voorzitter en CEO van San Diego Humane Society.

“Sommige dieren zijn gewond en zijn hun hele leven lang niet verzorgd.’’

Daarnaast zegt San Diego Humane Society dat de zorg voor de beagles een grote operatie is en dat opvangcentra in het hele land zijn opgevoerd om te helpen.

Tweede kans

“Dit was een van de drukste en meest uitdagende zomers in de recente geschiedenis. Maar we zijn hier om dieren te helpen die ons nodig hebben”, zei Weitzman in een verklaring.

“Deze beagles verdienen deze tweede kans en we zijn erg blij dat we onze deuren voor hen kunnen openen, net zoals we binnenkort onze gemeenschap zullen vragen om te doen.’’

Tot slot, alle honden – van de gespeende puppy’s tot aan de moeders – hebben tatoeages in hun oren. “Dat was hun naam, voor hun hele leven’’, aldus Humane Society lid Audra Houghton.

“De honden zullen weer individuen worden, families hebben en geliefd worden.’’

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Amber IJpelaar