Afgelopen week werden er vier Old English Bulldogs van een zorgboerderij in Baarle-Nassau gestolen. Twee van deze pups zijn gevonden en teruggebracht naar de boerderij.

pups
Pup uit zorgboerderij | Facebookpagina Zorgboerderij de Mekkerbek

De pups zijn nog te klein om zonder hun moeder de overleven. Iemand nam vorige week donderdag vier van de vijf pups mee. De diefstal was een grote schok voor de begeleiders die op de zorgboerderij werken, maar vooral ook voor de autistische kinderen die voor de hondjes zorgen was het een grote klap.

Bikkel
Van de week kreeg de zorgboerderij ’s avonds laat nog een telefoontje van de politie. Er was een pup bij iemand thuis gevonden. Aan de hand van foto’s kon worden vastgesteld dat het inderdaad om een van de gestolen pups ging. De 22-jarige Bredase vrouw die in het huis aanwezig was waar Bikkel is gevonden is door de politie gearresteerd. Bikkel, zoals de pup inmiddels heet, maakt het naar omstandigheden goed. Hij is wel twee keer zo licht als zijn niet gestolen broertje. Gelukkig kan hij nu weer bij zijn moeder drinken om zo weer aan te sterken en op gewicht te komen.

De politie heeft nog een tweede pup in Breda teruggevonden. Bij deze vondst zijn twee personen aangehouden. Ook is later op de dag nog een vierde arrestatie in de zaak verricht. Het gaat om een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Een van de vier aangehouden personen is een bekende van politie en justitie. De 54-jarige A. de D. is in de buurt van Breda een bekende heler (handelaar in gestolen spullen of in dit geval dieren). Ook zijn 20-jarige zoon is aangehouden.

Op korte termijn wordt er een besluit genomen over een eventuele voorgeleiding van de vier verdachten. Zij worden verdacht van heling, maar niet van ontvoering of diefstal. De politie doet nog onderzoek of de verdachten ook iets te maken hebben met de diefstal.

De politie is nog altijd op zoek naar de andere twee gestolen pups. Old English Bulldogs zijn dure rashonden. Een puppy kan tussen de 2500 en 3500 euro opbrengen. De zorgboerderij roept iedereen op om verdachte advertentie met foto’s van de pups in de gaten te houden.

Bron: Dier.nu en RTL Nieuws en AD ©PiepVandaag.nl Lianne Raat