Professionele kitesurfer Cameron Dietrich uit Puerto Rico en een vriend hebben nabij de kust van Mexico een zeeschildpad gered, dat in touw verstrikt was geraakt. Dietrich gebruikte een duikmes en sneed heel voorzichtig het touw van de linker voorvin van de zeeschildpad af, terwijl zijn vriend Colin Sutton het dier drijvende hield.

zeeschildpad
Dietrich:

“Toen ik de schildpad verstrikt zag, ben ik direct in het water gesprongen en begonnen met hem los te snijden. Hij was totaal uitgeput, omdat hij de afgelopen 12 tot 20 uur voor zijn leven heeft gevochten”.

Toen de schildpad bevrijd was, bleef Dietrich nog even onder hem zwemmen, om er zeker van te zijn dat het dier sterk genoeg was om zelf weg te komen. Dietrich zwom daarna weg om het prachtige dier van een afstandje te bekijken. Maar onverwacht maakte de schildpad rechtsomkeert, zwom naar Dietrich en stopte enkele centimeters van zijn gezicht, alsof hij hem wilde bedanken. Dietrich:

“Hij zwom naar me terug, stopte bovenop mijn borst en kwam vlakbij mijn gezicht en liet me zijn onderschild aanraken. Hij kwam vlakbij mijn duikbril en zwom toen weg. Het was een bijzonder en prachtig moment. Nadat hij vlak bij me was gekomen, zwom hij de blauwe oceaan in”.

Dietrich verklaarde dat hij als professionele watersporter veel dieren gevangen heeft zien zitten in afval in de zee.

“Wij zorgen slecht voor onze oceaan. Het stoort met zo weinig respect voor onze planeet te zien, maar ook dat dieren bedreigd raken”.

Bekijk hieronder de video van de reddingsactie

Bron: Daily Mail, GoPro ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor