Thijs heeft 14 jaar alleen in een kooi gezeten tot haar bazin van ouderdom overleed. Haar baas wilde niet dat zij steeds alleen thuis zat en Thijs begon ook steeds harder te schreeuwen. Via de stichting Dierenambulance Waterland kwam ze in augustus 2004 bij mij wonen.

Rocco
Grijze roodstaarten Thijs en Rocco onafscheidelijk in de zon

Zij woonde toen tussen vijf grijze roodstaarten en vond er niet heel veel aan. Ze maakte geen contact met de andere vogels. Ik wilde graag dat zij een vriend kreeg waar ze dingen samen mee kon doen. Maar waar haal je een vriend vandaan?? Vrienden zijn niet te koop, dat is een algemeen gegeven.

Na een jaar in augustus 2005, werd ik weer gebeld door de dierenambulance. Zij zochten door het overlijden van de bazin van Rocco een woning voor hem. Rocco had 22 jaar alleen in zijn kooi geleefd. Zijn enige en beste vriend was een metalen bel.

Toen Saskia hem kwam brengen zat Rocco in een kattenmandje met een handdoek er overheen. Thijs kon hem niet zien maar Rocco maakte een typisch Amazone geluid bij binnenkomst. Alsof ze gestoken werd door een bij werd Thijs wakker en begon met haar vleugels door haar verblijf te paraderen.

Om toch enige zekerheid in te bouwen heb ik Rocco een kooi gegeven (die open stond) voor de volière. Thijs bleef voorin de volière zitten en iedere keer als een van de grijsjes te dicht bij haar in de buurt kwam werd Rocco zichtbaar geïrriteerd.

Na twee dagen klom Rocco van zijn kooi en liep de volière in. Hij is nooit meer van de zijde van Thijs geweken. Ze eten, slapen en slopen dingen samen.

 

Natuurlijk heeft dit stel ook weleens woorden… Haat en liefde liggen dicht bij elkaar ;-)


Naam inzender
bij redactie bekend

  • Heb je zelf ook een mooi dierenverhaal met foto en video (max. 15Mb), en wil je dat met ons delen? Schrijf naar info@animalstoday.nl.

©AnimalsToday.nl