Herken je ze nog? Op 3 oktober liepen Theo en Bentley mee over de rode loper tijdens de uitreiking van de House of Animals Awards, samen met 5 andere bewoners van Dierenopvang Amsterdam (DOA). We deden een oproep voor deze langdurige bewoners van DOA, maar voor Theo en Bentley is nog steeds geen gouden mandje gevonden. En dus zetten we deze twee ontzettend lieve honden nog een keer in de schijnwerpers.

Bentley, de leergierige actieveling

Theo en Bentley

Bentley is een slimme, sterke kerel die wel van een uitdaging houdt. Een energieke hond die het liefst de hele dag in de weer is. En handig is ie. Bentley is ‘self supporting’: hij kan deuren open maken. Maar het oog wil ook wat. Deze knappe, chocotoffee-gekleurde hond gaat graag mooi zitten. Dat doet ie vooral voor de vele teefjes bij de DOA; het is een echte ‘womanizer’! Maar, wel een gentleman die graag nog allerlei kunsten leert om de dames voor zich te winnen. Daar gaat zijn volle aandacht naartoe. Dus met andere reuen, katten of kinderen heeft ie niet zoveel.

In onderstaande video stelt Karen Soeters Bentley persoonlijk voor:
.

.
Ben jij nou ook zo sportief als Bentley, heb je eerder ervaring opgedaan met zijn ras en heb je veel tijd om met ballen te gooien of misschien wel naar een hondenschool te gaan? Dan beloont Bentley jou voor eeuwig met zijn hondenknuffels!

Theo, de gevoelige speurneus

Theo en Bentley

Deze lieve oude goedzak is goud waard, maar Theo is wel blind. Zijn reukvermogen is echter enorm goed ontwikkeld. Hij weet zijn bak met brokken prima te vinden. Maar als een andere hond voor zijn gevoel te dicht bij zijn eten komt, dan verdedigt ie dat letterlijk ‘met poot en tand’. Maar geen nood, want hij kan verder prima overweg met andere honden.

Theo komt uit een verwaarloosde situatie. Daarom heeft ie ook nog een beetje last van zijn oren. Maar dat weerhoudt hem er niet van om te spelen met een balletje. Zolang er maar geluid in zit, dan weet ie als een echte speurhond alles te vinden. Theo zijn reuk is ook bijzonder goed ontwikkeld. Zoekspelletjes, daar is ie een kei in. Door zijn blindheid houdt Theo verder wel van rust om zich heen. Hij schrikt snel van katten en kinderen en daarom niet zo’n goede combinatie om mee samen te leven.

Leer Theo beter kennen in onderstaande video:
.

.
Ben je nieuwsgierig geworden naar Theo en wil je nader met hem kennismaken? Denk je dat je het aankan om een blinde hond heel veel liefde en warmte te geven, rekening houdend met zijn beperkingen (waar je in de praktijk weinig van merkt)? Neem dan contact op met DOA.

Adopteer Theo en Bentley

Theo en Bentley zijn natuurlijk niet de enige dieren bij Dierenopvang Amsterdam. In alle asielen zitten dieren die smachten naar de liefde van een nieuw baasje. Dus als je een huisdier overweegt, laat je dan eerst goed informeren over de verzorging en ga dan eens langs bij een asiel bij jou in de buurt. Reken maar dat er net zulke lieve dieren zitten als Theo en Bentley, die na het lange wachten beloond zouden moeten worden met een gouden mandje.

©AnimalsToday.nl/House of Animals i.s.m. Dierenopvang Amsterdam