De hond van tatoeëerder Mistah Metro moest een operatie aan de milt ondergaan en zou daarbij onder narcose worden gebracht. Voor baasje Metro de uitgelezen mogelijkheid zijn huisdier te voorzien van een tattoo. Hij tatoeëerde een hart met de namen Alex en Mel op de hond en plaatste er een foto van op Instagram.

Mistah Metro - tatoeages
De foto van de getaoeërde hond van Mistah Metro

De foto werd voorzien van het bijschrift:

“Een van de vele redenen waarom mijn hond cooler is dan de jouwe.”

De actie van Metro veroorzaakte felle kritiek onder New Yorkse dierenliefhebbers. De senaat besloot na alle ophef het piercen en tatoeëren van honden en katten te verbieden.

Linda Rosenthal diende een wetsvoorstel in dat katten en honden moet beschermen tegen de “egocentrische grillen” van hun baasjes. Rosenthal ontdekte eerder al het idiote verschijnsel van zogenaamde gothic kittens, poezen met piercings in hun oren en nek die via internet worden verkocht. De commotie over de hond van Mistah Metro zorgde voor de extra druk om het verbod door gevoerd te krijgen.

In Nederland is het niet toegestaan om  huisdieren te tatoeëren.

“Bij ons mogen huisdieren niet eens naar binnen. Baasjes die dit willen, verklaar ik voor gek.” Aldus Niels Heusinkveld van studio Magic Tattoo in Utrecht.

Topmodel Lonneke Engel die in New York woont, reageert positief op het verbod:

“Een echte dierenliefhebber doet zijn dier niet moedwillig pijn. Dus ook niet met tatoeages die alleen maar voor uiterlijk vertoon zijn.”

Bron: Trouw.nl ©PiepVandaag.nl