In het rijk met foto’s geïllustreerde boek ‘Juultje en Jonathan’ (subtitel ‘Van een gekooid bestaan naar een vrij leven’) vertelt konijn Juultje haar aangrijpende en waargebeurde verhaal en dat van haar vriend Jonathan. Juultje werd geboren in de vleesindustrie, Jonathan in de huisdierenindustrie. Beiden hebben door hun gekooide bestaan zwaar te lijden gehad. Op een dag worden ze op het nippertje gered door een vrouw. In de tuin van de vrouw ontmoeten ze elkaar voor het eerst. Pas dan begint hun leven als konijn. Juultje heeft nog één grote wens: dat haar soortgenoten niet meer opgesloten worden en konijn mogen zijn. Op de laatste pagina van haar boek kunnen mensen lezen wat ze zelf kunnen doen om het leven van konijnen draaglijker te maken.

Juultje en Jonathan
Het boekje Juultje en Jonathan

Het boek ‘Juultje en Jonathan’ is een initiatief van Comité Dierennoodhulp en is geschreven door oprichtster Sandra van de Werd.

“Met dit boek willen we mensen bewust maken van het ellendige bestaan van het merendeel van de konijnen in ons land in de hoop dat mensen gaan inzien dat het volstrekt onethisch is dat dieren op deze manier moeten leven”, aldus van de Werd.

Miljoenen konijnen die in Nederland een ellendig bestaan lijden

Het verhaal van Juultje en Jonathan staat helaas niet op zichzelf. In Nederland worden jaarlijks enkele miljoenen konijnen in draadgazen kooien gevangen gehouden voor de vleesindustrie. In het buitenland worden konijnen op dezelfde wijze gevangen gehouden voor hun vlees, vacht en angorawol. Ook in de huisdierenindustrie worden op soortgelijke dieronvriendelijke manier honderdduizenden konijnen per jaar gefokt. Het meest lijden de ouderdieren hieronder, omdat zij telkens weer voor jongen moeten zorgen. Van nature kan een konijn wel twaalf jaar of ouder worden. Maar het merendeel van deze huiskonijnen sterft vroegtijdig door eenzaamheid en slechte verzorging en wordt niet ouder dan vier jaar. Ook worden er in de huisdierenindustrie veel konijnen gefokt om levend of dood als voedseldier te dienen voor andere dieren die als huisdier gehouden worden. In Nederland en de rest van Europa lijden honderdduizenden konijnen voor dierproeven veel pijn in een eenzaam en gekooid bestaan.

De opbrengst van het boek gaat volledig naar Comité Dierennoodhulp om gebruikt te worden voor dieren in nood. Comité Dierennoodhulp is een stichting die actie voert om dieren in nood of die in nood dreigen te komen te helpen. Het Comité vindt dat dieren net als mensen recht op een eigen leven hebben in zo natuurlijk mogelijke omstandigheden en het verdienen om met respect behandeld te worden.

Het boek Juultje en Jonathan ISBN/EAN 978-90-817215-0-9 (gebonden, met harde kaft, 48 pagina’s) is bestemd voor zowel kinderen als volwassenen en is voor 10 euro te koop (exclusief verzendkosten) via de website www.comitedierennoodhulp.nl.

Voor een impressie, klik hier.

Persbericht Comité Dierennoodhulp


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.