Het eten of verkopen van katten- of hondenvlees is niet meer toegestaan in Taiwan. Mensen die betrapt worden op het consumeren van het vlees van deze dieren riskeert een boete van ruim 7700 euro. De namen en foto’s van overtreders van de nieuwe regelgeving mogen daarbij openbaar gemaakt worden.

Taiwan
Geen honden- en kattenvlees meer toegestaan in Taiwan | Foto: kitty.green66/flickr

Taiwan gaat meer regels invoeren om het dierenwelzijn in het land te verbeteren. Zo worden de straffen voor dierenmishandeling verdubbeld. Een ieder die een dier mishandelt kan een gevangenisstraf van twee jaar krijgen en een boete van ruim 60.000 euro.

Het wordt ook verboden voor motorrijders en automobilisten om hun hond uit te laten door het aan hun voertuig te binden.

Minder populair
In sommige Aziatische landen is het eten van katten en hondenvlees zeer gebruikelijk. Een triest voorbeeld daarvan is het jaarlijks terugkerend Yulin-festival in China. In Taiwan is het eten dit vlees echter al tijden minder populair aan het worden. Twintig jaar geleden werd dierenwelzijn er voor het eerst op de politieke agenda gezet. Vergeleken met andere Aziatische landen kent het land op het gebied van dierenwelzijn strenge wetgeving.

Bron: NOS ©AnimalsToday.nl