Via de landbouwsubsidies van de Europese Unie betalen Nederlandse en andere Europese burgers mee aan het stierenvechten en andere gruwelijkheden met stieren. Tot woensdag kan men nog reageren om deze schandalige en achterhaalde subsidiëring te stoppen!

Toro de la Vega - stop subsidies stierenvechten

Aanstaande woensdag vergadert het Europese Parlement over de landbouwbegroting van 2016. Onderdeel van deze begroting vormen de subsidies die worden verstrekt aan de boeren in de Unie. Een bijzonder groot deel – 130 maar mogelijk zelfs 180 miljoen euro – van deze subsidies komt terecht bij de fokkers van stieren die speciaal voor de stierengevechten en andere gruwelijke evenementen worden gebruikt. In vrijwel alle landen van de EU zijn stierengevechten en gruwelijke evenementen met stieren bij wet verboden, toch betalen deze landen mee aan het fokken van de stieren daarvoor. Vorig jaar stemde bijna de helft van het Europarlement bij de behandeling van dezelfde begroting tegen het verstrekken van deze subsidies. Dit jaar wordt daarover opnieuw gestemd en wij willen vanuit Nederland laten horen dat wij hieraan niet langer willen meebetalen.

Wat er met het Nederlandse geld gebeurt is te zien in een reportage die PiepVandaag.nl under-cover heeft gemaakt tijdens het gruwelijke evenement Toro de la Vega dat elk jaar in Tordesillas, Spanje, plaatsvindt.Hierbij wordt een jonge stier door duizenden jonge mannen opgejaagd tot hij bij tientallen ruiters te paard terecht komt en door hen met lansen wordt doorboord. Lees hier het verslag van Karen Soeters terug.

Dit soort gruwelijke evenementen, naar schatting zijn er alleen in Spanje hiervan al 2000, kan alleen worden georganiseerd omdat de stieren ervoor beschikbaar zijn vanwege Europese subsidies. De reportage die Karen Soeters met PiepVandaag.nl dit jaar in september heeft gemaakt is sinds vandaag online te zien. PiepVandaag.nl en CAS International roepen het Nederlandse publiek op om te protesteren tegen deze waanzinnige subsidies. Dat kan door de reportage zo veel mogelijk te delen!

PiepVandaag.nl en CAS hopen dat de reportage ogen opent, zodat onzinnige subsidiëring met Nederlandse geld van zaken die in ons eigen land verboden zijn eindelijk gestopt zal worden.

PiepVandaag.nl reportage Toro de la Vega 2015 – Let op, kan beelden bevatten die als schokkend kunnen worden ervaren

HSI is een e-mailactie gestart en ook op PETA.nl is een actie te vinden.

©PiepVandaag.nl