#StopSubsidies – Nederlandse Burger betaalt miljoenen mee aan stierenvechten

Via de landbouwsubsidies van de Europese Unie betalen Nederlandse en andere Europese burgers mee aan het stierenvechten en andere gruwelijkheden met stieren. Tot woensdag kan men nog reageren om deze schandalige en achterhaalde subsidiëring te stoppen!

Toro de la Vega - stop subsidies stierenvechten

Aanstaande woensdag vergadert het Europese Parlement over de landbouwbegroting van 2016. Onderdeel van deze begroting vormen de subsidies die worden verstrekt aan de boeren in de Unie. Een bijzonder groot deel – 130 maar mogelijk zelfs 180 miljoen euro – van deze subsidies komt terecht bij de fokkers van stieren die speciaal voor de stierengevechten en andere gruwelijke evenementen worden gebruikt. In vrijwel alle landen van de EU zijn stierengevechten en gruwelijke evenementen met stieren bij wet verboden, toch betalen deze landen mee aan het fokken van de stieren daarvoor. Vorig jaar stemde bijna de helft van het Europarlement bij de behandeling van dezelfde begroting tegen het verstrekken van deze subsidies. Dit jaar wordt daarover opnieuw gestemd en wij willen vanuit Nederland laten horen dat wij hieraan niet langer willen meebetalen.

Wat er met het Nederlandse geld gebeurt is te zien in een reportage die PiepVandaag.nl under-cover heeft gemaakt tijdens het gruwelijke evenement Toro de la Vega dat elk jaar in Tordesillas, Spanje, plaatsvindt.Hierbij wordt een jonge stier door duizenden jonge mannen opgejaagd tot hij bij tientallen ruiters te paard terecht komt en door hen met lansen wordt doorboord. Lees hier het verslag van Karen Soeters terug.

Dit soort gruwelijke evenementen, naar schatting zijn er alleen in Spanje hiervan al 2000, kan alleen worden georganiseerd omdat de stieren ervoor beschikbaar zijn vanwege Europese subsidies. De reportage die Karen Soeters met PiepVandaag.nl dit jaar in september heeft gemaakt is sinds vandaag online te zien. PiepVandaag.nl en CAS International roepen het Nederlandse publiek op om te protesteren tegen deze waanzinnige subsidies. Dat kan door de reportage zo veel mogelijk te delen!

PiepVandaag.nl en CAS hopen dat de reportage ogen opent, zodat onzinnige subsidiëring met Nederlandse geld van zaken die in ons eigen land verboden zijn eindelijk gestopt zal worden.

PiepVandaag.nl reportage Toro de la Vega 2015 – Let op, kan beelden bevatten die als schokkend kunnen worden ervaren

HSI is een e-mailactie gestart en ook op PETA.nl is een actie te vinden.

©PiepVandaag.nl

Gerelateerde artikelen:

Reacties

 1. Sandra van Breda zegt:

  Kom op zeg! Stop met dit achterlijke gebeuren! Ik wil hier geen cent aan meebetalen! Zo gaan we niet met dieren om…..Word er misselijk van!!

 2. Omdat het gewoonweg wreed is en ik er nog geen cent aan wil geven een stier te zien lijden.

 3. M vd Berg zegt:

  IK WIL HIER NIET AAN MEE BETALEN. GEEN VERPLICHT BLOED AAN MIJN HANDEN!!!!

 4. West Veronique zegt:

  Schandalig dat dit nog steeds bestaat !

 5. Marcella zegt:

  Dat geld kuunnen we wel beter gebruiken dan stieren te mishandelen en doden voor je plezier schaam me dood dat Europa hier aan meedoet.

 6. Dit mag natuurlijk niet gesteund worden. Belachelijk! Arme dieren.

 7. Sylvia Wessels zegt:

  Belachelijk .. stop dat geld in doelen waar de wereld BETER van wordt!!

 8. Nancy Woen A Lien zegt:

  Hier wordt je toch kotsmisselijk van te schandalig voor woorden

 9. Anna Maria Esser zegt:

  Te gek voor woorden !
  Dit moet onmidddelijk worden beeindigd !

 10. Stop de stierenvechten in spanje en andere landen. Ik vindt dit dierenmishandeling , schandalig , dat mensen alsmaar dieren wil vermoorden, ik dacht dat de aarde moest worden doorgegeven aan onze kinderen en kleinkinderen. Maar op deze mannier weet onze kinderen en kleinkinderen helemaal niet wat een een stier is want dan zijn ze allemaal uitgemoord door mensen

 11. ik haat stieren vechten.. het is erg zielig en niet leuk ook..

 12. Yvonne Bierman zegt:

  Zal er nu eindelijk in Brussel een eind worden gemaakt aan dit dierenleed. Als er geen subsidie meer wordt gegeven zullen de stierenfokkers wel moeten stoppen en dan maar hopen dat ze weer geen ander fokprogramma opzetten met een diersoort waar ze subsidie voor krijgen. Van mij mag dat hele Europarlement worden opgeblazen. Het heeft nog niets goeds gebracht. Het kost de belastingbetaler alleen maar goud geld.

 13. Goedemondt zegt:

  Heel triest dat dit mag !!

 14. Dicky v. Wijk zegt:

  Stop deze dierenmishandeling!!! Ik wil hier niet aan meedoen maar wordt dus gedwongen mee te betalen?????

 15. Stop het subsidieren van mishandeling van dieren.

 16. Daphne Hermans zegt:

  leave the middle ages…enter 2015 abd stop torturing and killing innocent animals…the Spanish inquisition is over..

 17. Ivonne Beudel-Adams zegt:

  Beste mensen…..
  Dit kan echt niet meer, stop hiermee. Wat een idioot gedoe. Wie mishandeld er dieren voor zijn plezier? En met subsidie? De wereld is knettergek. …

 18. H. Lauwers zegt:

  Duurt al veel te lang. Stoppen hiermee.
  Geen dierenleed subsidiëren.

 19. Wilma schreiber zegt:

  Aan deze dierenbeulerij wil ik niet meebetalen

 20. Dit moet echt gaan stoppen !!

 21. H. van der Beek zegt:

  Echt schandalig! Daar wil ik echt niet aan mee betalen!

 22. Stella Woltering zegt:

  Stop subsidiëren van stierengevechten in Spanje, en alle andere landen!

  • Eddy Even zegt:

   Stop onmiddellijk met deze subsidie.
   Eigenlijk schandalig dat dit nog bestaat.
   Om je kapot te schamen!