Een stelletje heeft een kat gered in het Russische Chelyabinsk die letterlijk vastgevroren zat in het ijs. De poot van de kat zat vast in het ijs en het lukte haar niet om er zelf uit te komen. Met warm water en geduld heeft het koppel het beestje bevrijd.

vastgevroren
Foto: YouTube video still

In Rusland kan het in de winter ontzettend koud zijn. Eind 2016 was het zo’n 30 graden onder nul. De sneeuw viel zwaar en de wegen waren bevroren en nat. De meeste mensen zaten warm in hun huis en hadden er geen idee van dat er op dat moment een kat vastgevroren zat in het ijs. Gelukkig voor het beestje merkte een wandelend stelletje haar op. De man van het stel zag dat de poes voor zich uit zat te starten en zich niet bewoog toen hij haar benaderde. Hij heeft eerst geprobeerd haar op te tillen, maar kwam toen tot de ontdekking dar haar pootje vastgevroren zat in het ijs.

Het stel haalde een emmer met lauw water en wisten daarmee het arme beestje te bevrijden uit de bevroren plas. Na een knuffelbeurt om het beestje op te warmen, hebben ze haar in een jas gewikkeld en mee naar huis genomen om op te warmen.

Waarschijnlijk was deze Noorse boskat op avontuur en heeft ze te lang in een ijzige plas met water gestaan. Dit beestje heeft veel geluk gehad, want als ze langer had vastgezeten had ze het hoogstwaarschijnlijk niet overleefd.

Bekijk hier de redding:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Bronnen: Metaspoon ©AnimalsToday Sophie Janssen