Een Spaanse jager heeft een boete van 4.000 euro gekregen voor het martelen en doden van een vos. In beelden op social media is te zien hoe de jager het dier schopte, door de lucht gooide, er erop ging staan tot het dier stierf. De beelden zorgden voor een golf van schok in Spanje.

jager
Spaanse jager krijgt hoge boete voor doodmartelen vos | Beelden: PACMA

Uit onderzoek bleek dat het vosje, een kleine vrouwtje, leed aan mankheid waardoor het dier onmogelijk aan de grillen van de jager kon ontsnappen. De Spaanse partij voor de dieren PACMA stapte naar de politie met het verzoek voor het initiëren van een onderzoek naar de identiteit van de jager. Seprona, de natuurbeschermingsdienst van de Spaanse politie, arresteerde kort erna de jager, een man van 35 jaar oud, die vaker was opgepakt voor vergelijkbare handelingen. Helaas staat in de Spaanse wet niet gespecificeerd dat er voor dergelijke vergrijpen een gevangenisstraf opgelegd kan worden, en al snel was duidelijk dat de jager alleen een boete voor dierenmishandeling met de dood tot gevolg kon krijgen. Uiteindelijk kreeg de jager een boete van 4.000 euro. Er was meer dan 5.000 euro tegen de jager geëist maar de hoogte van de boete werd verlaagd omdat de jager bekende het vosje te hebben gemarteld en gedood. Hieronder zijn de beelden te zien van de mishandeling (waarschuwing: het zijn schokkende beelden).

Eerder deze week schreef Karen Soeters in haar blog over een video uit Nederland waarbij een vos door een jager wordt doodgeschoten. De video leidde tot schokkende reacties. Het is een filmpje gemaakt voor JagersTV waarop te zien is hoe een jager een vos uitgraaft samen met zijn hond. Zodra de vos in blinde paniek het hol uitrent een vlakke akker op wordt hij genadeloos neergeschoten. Tot grote trots van de jagers.

Karen’s blog: Jacht misselijkmakende, barbaarse leugen

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Estefanía Pampín Zuidmeer