In een Mexicaanse lagune is een Siamese walvistweeling gevonden. De tweeling werd ontdekt in Laguna Ojo de Liebre op de kust van Baja California. De lokale milieugroep Guerro Negro Verde plaatste niet veel later een foto op haar Facebookpagina waarop te zien is dat de tweeling het niet heeft overleefd.

Siamese walvistweeling
Foto via Facebook

GrindTV meldt dat de walvistweeling kleiner was dan normaal en dat het om een miskraam zou kunnen gaan. De dieren waren ongeveer de helft van de lengte van een normale pasgeboren walvis. Alisa Schulman-Janiger, een Amerikaanse onderzoeker op het gebied van walvissen, speculeerde dat de tekenen van ernstige onderontwikkeling zelfs ertoe hebben kunnen leiden dat de moeder van de tweeling het niet overleefd heeft.

Het ging in dit geval om grijze walvissen. Deze walvissoort zwemt ieder jaar langs de westkust van Noord-Amerika om te bevallen in de beschutte, warme lagunes van Mexico.

Bron ©PiepVandaag.nl Jaimy Visser


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.