De Dierenambulance regio Den Haag is op zoek naar de eigenaar van een blauwe rugzak die in Leidschendam werd gevonden. In de rugzak zat een lichtbruine anonieme dode hond, vermoedelijk een labrador.

rugzak
Van wie is deze rugzak? | Foto: Dierenambulance Den Haag/Twitter

De rugzak is gevonden bij de Zijdesingel in Leidschendam. De hond is al een tijdje dood waardoor het lastig is om een doodsoorzaak vast te stellen. Henny Greven van de Dierenambulance Den Haag vertelt aan PiepVandaag.nl:

“Het gaat in ieder geval om een bruine retriever-achtige hond. Maar omdat hij al een tijdje dood is kunnen we geen conclusie trekken over hoe het dier aan zijn einde is gekomen. Wel kunnen we ervan uitgaan dat de hond al dood was toen hij in de rugzak werd gedaan, want met een levende hond gaat dat niet zo makkelijk.”

Henny Greven gaat niet op voorhand uit van een twijfelachtige doodsoorzaak:

“Het zou heel goed kunnen zijn dat iemand met de beste bedoelingen zijn of haar hond ergens een laatste rustplaats wilde geven. Maar soms begraven mensen hun dode dier niet diep genoeg en dan komt het voor dat andere dieren ermee aan de haal gaan.”

Het is dan ook niet de bedoeling om de eigenaar van de rugzak op voorhand te criminaliseren:

“Onze oproep is eerder een waarschuwing aan de eigenaar dat er mogelijk iets is misgegaan, want we weten niet of er kwade opzet in het spel is of dat iemand oprechte bedoelingen had.”

Bellen
Mocht de eigenaar zicht herkennen in dit verhaal, of iemand anders herkent de combinatie van de blauwe rugzak en een bruine retriever/labrador, dan verzoekt de dierenambulance contact op te nemen met de dierenpolitie via telefoonnummer 144, of direct te bellen met de dierenambulance via nummer 070 328 28 28

©PiepVandaag.nl Bart van Riel