Regionale omroepen weigeren spotjes Fok Off van World Animal Protection

Omroep Zeeland en RTV Noord hebben grote moeite met de nieuwe campagne van World Animal Protection tegen de wijze waarop in Oost-Europa pups worden gefokt. De campagneleuze Fok off is de schuldige. Omroep Zeeland weigert de betaalde spot überhaupt uit te zenden, terwijl RTV Noord de losse fragmenten Fok off niet wenst te publiceren. Deze beslissingen werden gemotiveerd door commerciële medewerkers van beide omroepen.

Fok off

Geheel belangeloos hebben Johan Derksen en Loretta Schrijver de spots ingesproken. Zij roepen het publiek op een petitie te tekenen voor Europese regelgeving om een eind te maken aan schandalige fokpraktijken in landen als Hongarije en Slowakije. Jaarlijks worden tienduizenden van deze hondjes, vaak ziek en voorzien van valse papieren, in ons land in de handel gebracht. Ze worden met name via internetsites aangeboden.

Met de woordspeling Fok off wil World Animal Protection aandacht vragen voor de schrijnende praktijken in Oost-Europa. Die woordspeling lijkt in Zeeland erger gevonden te worden dan die praktijken. In Groningen redeneert men dat de kreet tussen de reclames door negatieve reacties bij andere adverteerders zal oproepen. Pascal de Smit, directeur van World Animal Protection Nederland, vindt de weigering onbegrijpelijk en teleurstellend:

“De term ‘Fok off’ trekt wel aandacht, maar is absoluut geen schuttingtaal. Veronderstelde commerciële belangen verhinderen dat mensen in de betreffende regio’s informatie krijgen over vreselijke misstanden met teven die met behulp van hormooninjecties wel vier keer per jaar een nestje krijgen en met pups die hun leven op zeer slechte wijze beginnen. Zelfs bij het uitzenden van radiospotjes hierover dreigen de dieren het onderspit te delven ten gunste van de commercie.”

Klik hier om de petitie van World Animal Protection, voor nieuwe Europese wetten om de honden te beschermen, te tekenen.

Persbericht World Animal Protection

Gerelateerde artikelen:

Reacties

 1. Natuurlijk teken ik als dierenvriend de petitie.
  Natuurlijk vind ik het te zot voor woorden…

  Maar ik vraag me af, wat als wij (met een 10,000 of meer personen ) getekend hebben, dienen we die petitie in? Zo ja waar? En denken jullie (ik n.l niet) dat Hongarije er een bal van aantrekt?
  Met hun eigen regeltjes en het geeneens fatsoenlijk om kunnen gaan met mensen laat staan met dieren? En Nederlandse regering zou dit zo misschien kunnen stoppen? Wie kan en wil me eens proberen uit te leggen of we echt iets kunnen betekenen met de petitie?
  En geloof me, ik hoop het met heel mijn hart

 2. Jessica Volger zegt:

  en de winkels SLUITEN waar je deze stumpertjes nog kan kopen !!

  • Het enge is, dat dit veelal geen winkels zijn maar particuliere die thuis vaak via marktplaats een zogenaamd “eigen” nestje aanbieden………….

 3. Lodewijk zegt:

  Nu de spotjes van wakkerdier nog weigeren.

 4. Eveline zegt:

  Hypocriet allemaal die radio zenders die niet mfee willen werken!!