De Partij voor de Dieren Amsterdam doet aangifte tegen Wouter Klootwijk van de NTR en tegen Duke Faunabeheer.

Duif - aangifte
Foto: Alan D. Wilson, [CC-BY-SA-2.5], via Wikimedia Commons
Duke Faunabeheer maakte, zoals te zien was in een aflevering van de Wilde Keuken (13 september, 2013), misbruik van de ontheffing voor het schietnet om duiven te vangen. Dit is niet conform de voorwaarden voor de ontheffing en het dierenwelzijnsbeleid in Amsterdam.

Al eerder stelde de Partij voor de Dieren Kamervragen over deze vangactie in de Amsterdamse openbare ruimte. Tegen tv-kok Wouter Klootwijk wordt aangifte gedaan omdat hij medeplichtig is aan deze overtreding.

“Je mag duiven niet zomaar vermoorden”, zegt fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren Amsterdam, Johnas van Lammeren. “Mensen moeten duiven met respect behandelen. Je moet ze niet als ongedierte bestempelen, laten vernietigen en aan de poelier verkopen.”

De producent van het programma Joost Engelberts en kok Wouter Klootwijk zeggen zich van geen kwaad bewust te zijn en noemen de aangifte amusant maar ook bizar.

“Wij zijn journalisten die iets filmen en dat laten zien”, zegt Engelberts. “Wat wij hebben gedaan valt gewoon onder vrije nieuwsgaring.”

De Partij voor de Dieren Amsterdam wil dat de gemeente in actie komt tegen het vangen van duiven en voor alternatieven zorgt.

Bron: Metronieuws.nl ©PiepVandaag.nl