Afgelopen zaterdag zijn in Alès, Zuid Frankijk ruim vijfduizend mensen de straat opgegaan om te demonstreren tegen stierenvechten. In Alès vinden tijdens lokale festiviteiten ook drie stierengevechten (corrida) plaats. De demonstranten protesteerden ook tegen de opname van het stierenvechten op de lijst van het Franse Immateriële erfgoed.

Protest Alès
Foto: @iceman755 via Compfight cc

De autoriteiten van Alès wilden de demonstratie eerst verbieden uit vrees voor confrontaties met de voorstanders van stierenvechten. Uiteindelijk werd toch toestemming gegeven en werd alleen de route, vlakbij het centrum en de arena’s iets aangepast.

Het organiseren van stierenvechten in gebieden waar dit een traditie is, is volgens de Franse Grondwettelijke Raad overeenkomstig met de grondwet. Veel Fransen zijn echter gelukkig tegen de gevechten.

Per jaar worden wereldwijd meer dan 250.000 stieren, koeien en kalveren gemarteld en gedood tijdens stierengevechten en aanverwante evenementen. Ook veel paarden vinden de dood in de stierenvechtarena.[Bron: CAS International]

Bron: Standaard.be ©PiepVandaag.nl