Afgelopen weekend was het een drukte van jewelste op het spoor. ProRail had de handen vol aan de vele dieren die besloten zelf het spoor eens van dichtbij te onderzoeken.

ProRail
Foto via Wikimedia Commons

Het resultaat van de nieuwsgierigheid van deze dieren was dat er veel vertraging ontstond doordat treinen stapvoets moesten rijden. Tussen Weesp en Almere Poort moesten reizigers geduld opbrengen voor een ree die zich van geen kwaad bewust was en in alle rust het spoor eens verkende. En niet alleen de ree kwam op dit idee afgelopen weekend, maar voor veel meer dieren bleek het het uitgelezen weekend om eens een bezoek te brengen aan het spoor.

“Het lijkt wel dierendag” schreef ProRail op Twitter.

“Afgelopen 24 uur: Hond, ree, paard, stier, schapen, koeien….”

Meeste dieren in veiligheid gebracht
Door de treinen langzaam te laten rijden heeft ProRail ervoor gezorgd dat deze dieren allemaal veilig en tijdig het spoor weer konden verlaten. Zo ook een hond die afgelopen zondag op het spoor liep ter hoogte van Kerkewijk. Een dag eerder liep er tussen Boxtel en Oisterwijk ook al een hond op het spoor. Helaas werd deze niet op tijd gezien en kon een aanrijding niet worden voorkomen.

Of de hond de aanrijding overleefd heeft is niet bekend.

Eerder vandaag berichtte ProRail dat er zich zwanen op en rond het spoor bij Breukelen bevonden.

“In verband met zwanen op en rond het spoor rijden de treinen ter hoogte van Breukelen voorzichtig en dus ietsje langzamer.”

Even later bracht ProRail de verlossende Tweet dat de zwanen in veiligheid gebracht waren.

Veiligheid dieren prioriteit
Hoewel het afgelopen weekend volgens ProRail toch wel topdrukte op het spoor was – of naar eigen zeggen ‘dierendag’ – komen er vrij regelmatig dieren die zich van geen gevaar bewust zijn een kijkje nemen op en bij het spoor. Daarom hartelijk dank voor de oplettendheid van ProRail medewerkers en lof voor het feit dat zij er alles aan doen het leven van deze dieren te sparen, ook al kan dat soms best wat vertraging opleveren..

Bronnen: Eindhovens DagbladRTL Nieuws ©AnimalsToday Rianne Kingma