Vorige week opende de Dierenbescherming twee Pop-up Dierenasielen in Amsterdam en Apeldoorn. In tegenstelling tot eerdere berichten blijken hier geen echte kittens te koop, maar knittens, ofwel gebreide kittens. Met de opening van de Pop-up Dierenasielen wil de Dierenbescherming op een ludieke manier aandacht vragen voor de grote stroom kittens die in deze periode weer bij de dierenopvangcentra terechtkomen.

Knittens
Foto: Yo de Boer

De aankondiging van een kattenasiel, in het centrum van Amsterdam, zorgde de afgelopen tijd voor veel onrust. Maar toen het asiel gisteren werd geopend, waren bezoekers verrast door wat zij zagen. Actrice, schrijfster en bovenal dierenvriend Sanne Vogel knipte in de hoofdstad het lint door van het Pop-up Dierenasiel van de Dierenbescherming, waar geen echte kittens, maar gebreide kittens worden verkocht. Ze vertelde dat ze zelf een kat uit het asiel heeft en riep iedereen op hetzelfde te doen. Eerder op de dag was in Apeldoorn ook al een Pop-up Asiel geopend. Het is de bedoeling dat er in de komende maanden ook in andere plaatsen in Nederland Pop-up Dierenasielen opduiken, om aandacht te vragen voor de kittens die in deze periode in de asielen overspoelen.

Knittens breien
Een paar maanden geleden startte de Dierenbescherming met de ‘Knittencampagne’. Met de slogan ‘Help een kitten met een Knitten’ riep de dierenwelzijnsorganisatie mensen op om knittens te breien. Sinds de start van de campagne zijn er al zo’n 7.000 meesterwerkjes binnen gekomen. Allemaal met veel liefde, zorg en toewijding gemaakt, in talrijke kleuren en patronen. Nu worden de knittens te koop aangeboden in de Pop-up asielen. De opbrengst komt geheel ten goede aan de opvangcentra van de Dierenbescherming.

Duizenden kittens
In Nederland worden zo’n 3 miljoen katten als huisdier gehouden. Helaas nemen niet alle kattenbezitters de verantwoordelijkheid voor hun huisdier even serieus met als gevolg ongewenste nestjes. Ieder jaar, in de periode van april tot oktober, belanden daardoor duizenden kittens bij de dierenopvangcentra van de Dierenbescherming.

Pop-up Dierenasiel Apeldoorn, winkelcentrum Oranjerie, open tot vrijdag 5 juli.

Pop-up Dierenasiel Amsterdam, Ferdinand Bolstr. 182, open t/m vrijdag 5 juli.

Website knitten

Facebook knitten

Persbericht Dierenbescherming


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.