In de nacht van 4 op 5 december is de 15-jarige Shetlandpony Rosa in haar paddock op Kinderboerderij Tanthof in Delft mishandeld. Zij werd ’s morgens levensloos en bebloed gevonden door een vrijwilliger. De dierenarts vermoedde direct een misdrijf en deed aangifte. Dit werd serieus opgepakt en al snel stonden politie, dierenpolitie en de LID op het erf. Tevens werd er forensisch onderzoek gedaan.

pony Rosa
Pony Rosa woonde al zeker tien jaar op Kinderboerderij Tanthof.
| Foto: privécollectie Kinderboerderij Tanthof

Het sectierapport bevestigt inderdaad dat het hier om zware mishandeling gaat, waaraan Rosa uiteindelijk aan is overleden. Ze had snee- en snijwonden aan haar achterkant. Beheerder Anje de Boer kan nog niet veel meer details geven, vanwege het rechercheonderzoek dat nog gaande is. ‘Maar we worden echt goed gesteund door politie en recherche en zeker niet aan ons lot overgelaten’, zegt ze.

Steun en getuigen
Anje heeft een reactie op de Facebookpagina van de Kinderboerderij geplaatst. ‘Wij wilden het nieuws over Rosa’s doodsoorzaak als eerste naar buiten brengen, omdat we zoveel steun en berichtjes krijgen van allerlei mensen.’

Op Facebook schrijft ze:

“Vandaag bereikte ons het vernietigende en zeer emotionele nieuws dat onze pony Rosa daadwerkelijk door mishandeling om het leven is gekomen. Wij zijn diep geraakt en hebben geen woorden voor dit verschrikkelijke misdrijf.

Wij vestigen op dit moment onze hoop op het politieonderzoek en wachten hun bevindingen verder af.

Graag willen we iedereen ontzettend bedanken voor hun medeleven, wij kunnen niet in woorden uitdrukken wat dit met ons doet.

Mocht u contact met ons op willen nemen dan kan dat via info@kinderboerderijtanthof.nl.”

De politie komt later met een verklaring en heeft een oproep voor getuigen op internet gedaan. Anje is blij dat de politie de zaak zo serieus neemt. Ze doen er echt alles aan om te achterhalen wat er is gebeurd.

Rosa’s plekje in de paddock is na toen jaar ineens leeg, maar de kinderboerderij gaat gewoon door met Rosa’s maatje Zorro, twee ezeltjes en twee varkens. ‘En ooit komt er vast wel weer een nieuwe pony bij.’

Bron: De Hoefslag ©AnimalsToday Ildiko Bischot