Bij rellen voor het stadion van FC Twente zijn drie politiepaarden gewond geraakt. Boze fans gingen de dieren te lijf met staven en kettingen. Daarbij sloeg een van de verdachten met de gesp van zijn broekriem. De paarden raakten hierbij gewond aan hun hoofd en hun rug.

politiepaarden
“Bereden Politie” by Mauritsvink – Eigen werk. Licensed under Publiek domein via Wikimedia Commons

Volgens een woordvoerder van de politie werd geprobeerd de paarden gericht kreupel te maken door fietsen en stoelen richting de dieren te gooien. Een paard raakte hierdoor gewond. Volgens de woordvoerder valt de verwonding gelukkig mee en moet een paar dagen revalidatie voldoende zijn.

Vorig jaar augustus raakte een politiepaard gewond bij de ontruiming van een disco. Een man probeerde toen met zijn auto in te rijden op politieagenten en raakte daarbij het paard.

Jaarlijks zijn er zo’n 400 acties van de ME waarbij paarden worden ingezet. Hierbij zijn volgens de woordvoerder van de politie zelden gewonde paarden te betreuren:

“Het geweld tegen de dieren en politiemensen van afgelopen weekend zien wij niet vaak”.

Om hoeveel verwondingen het op jaarbasis gaat is echter niet bekend. De politie is een onderzoek gestart om de identiteit van FC Twente fans te achterhalen.

Bron: Metro ©PiepVandaag.nl