Op 26 april viert Nederland voor het eerst Koningsdag. Overal in het land organiseren de verschillende Oranjeverenigingen leuke activiteiten en gezellige markten. Koninginnedag werd in Amsterdam in het verleden altijd groots gevierd en dat zal met Koningsdag niet anders zijn. Een nadeel van deze gezellige festiviteiten is het afval dat achterblijft, op straat, maar vooral ook in de grachten. Plastic Whale organiseert op 27 april, de dag na Koningsdag, Koningsvissen.

Plastic Whale

Plastic Whale de eerste professionele plastic fishing company ter wereld. De oprichters hebben de missie is om ’s werelds wateren plastic-vrij te maken. Door plastic afval om te zetten tot design objecten. De Plastic Whale-boot is dan ook gemaakt van plastic dat in de Amsterdamse grachten is opgevist. Het doel: geen plastic soep meer en uiteindelijk overbodig worden en ‘out of business’ gaan. Plastic Whale start met de Amsterdamse grachten en als daar geen plastic meer te vissen is gaan ze nieuwe plastic-rijke wateren zoeken. Utrecht, Venetië, Bali… Plastic Whale:

“Plastic Whale houdt van Amsterdam. We zijn er geboren en getogen. Nou ja, sommigen van ons dan. Maar we zijn allemaal even trots op de prachtige grachten. En die willen wij plastic-vrij maken.”

De dag na Koningsdag is de ergste dag van het jaar qua plastic vervuiling. Dan komst Plastic Whale dus in actie, samen met museum Het Grachtenhuis en Supporter van Schoon. Wil jij ook helpen om de grachten van Amsterdam plastic-vrij te vissen op zondag 27 april? Kom tussen 9 en 13 uur schepnetten en vuilniszakken halen bij Het Grachtenhuis op Herengracht 386. Als je jouw vangst weer bij Plastic Whale inlevert, krijg je als dank gratis entree tot Het Grachtenhuis. Degene met de grootste vangst wint een geheel verzorgde boottocht voor 6 personen op de Plastic Whale! Klik hier om je op te geven!

Woon je niet in Amsterdam? Laat je er dan niet van weerhouden om in je eigen woonplaats dit geweldige voorbeeld te volgen en vis alle plastic uit sloten en grachten, maar raap het ook op van straat. Samen kunnen we Nederland schoon krijgen.

Bron: Plastic Whale ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor