Aanstaande zaterdag 14 november is het zover. Dan vindt er in de Spaanse stad Medinaceli (Soria) ‘Toro Jubilo’ plaats, een wreed evenement met een stier, waarbij de hoorns van de stier met een brandbare stof worden bedekt en vervolgens in brand gestoken.

Medinaceli - vuurstier - toro jubilo
Foto: PACMA

Als de stier wordt losgelaten met ‘brandende hoorns’ wordt hij achterna gezeten door het publiek. Het dier raakt in paniek door het vuur en kan dit op geen enkele manier doven. Ook wordt er vuurwerk afgestoken. Het brandbare materiaal valt op zijn kop waardoor hij uiteindelijk hier gedeeltelijk door bedekt wordt. Hier kunt u een filmpje zien van ‘Toro Jubilo’. LET OP: De video bevat schokkende beelden.

Het evenement vindt niet alleen plaats in Medinaceli, maar ook elders in Spanje. Ook in Catalonië en de deelstaat Valencia worden dergelijke vuurstierfeesten gehouden. De vuurstier is één van de wreedste vormen van vermaak met stieren in Spanje. Jaarlijks kan dit evenement rekenen op veel weerstand, vanuit het buitenland maar ook vanuit Spanje zelf. De meerderheid van de Spanjaarden is tegen dit soort wrede evenementen met stieren. CAS International strijdt al jaren tegen dit soort vormen van wreed vermaak met stieren in Spanje en in andere landen.

De Spaanse dierenpartij PACMA verzamelt handtekeningen om een einde te kunnen maken aan ‘Toro Jubilo’. PACMA heeft tussen 2009 en 2011 67.000 handtekeningen verzameld en ingeleverd bij de verantwoordelijke autoriteiten om dit verboden te krijgen. PACMA gaat door met druk uitoefenen en daarom hebben ze meer handtekeningen nodig. U kunt PACMA steunen door hun petitie te tekenen en verder te verspreiden.

Teken hier!

©PiepVandaag.nl Estefanía Pampín Zuidmeer