PETA supporter zegt dat het tijd is om ‘een nieuw tijdperk van fiscale verantwoordelijkheid en vriendelijkheid in te luiden’.

PETA US honorair directeur Pamela Anderson heeft een brief geschreven aan de premier van Canada, Justin Trudeau, met het verzoek hem te ontmoeten om te praten over het beëindigen van de federale subsidies van de commerciële zeehondenslacht, zoals Noorwegen onlangs deed.

Pamela Anderson tijdens demonstratie - Pamela Anderson verzoekt
Pamela Anderson tijdens demonstratie

Zoals ze in haar brief aangeeft; “schenkt de regering miljoenen dollars aan belastinggeld om deze stervende industrie overeind te houden”, ook al omvat het “minder dan 1 procent van Newfoundland’s economie.”

Anderson wijst erop dat er geen belangrijke afzetmarkten voor zeehondenproducten bestaan:

“De Verenigde Staten, de Europese Unie en Rusland hebben allen de invoer van zeehondenbont verboden vanwege zorgen over het dierenwelzijn.”

Ondanks jaren van marketinginspanningen, is men niet geslaagd om in China vraag te creëren. Wereldleiders, met inbegrip van Barack Obama en Vladimir Poetin, hebben zich uitgesproken tegen de industrie. Anderson heeft voorgesteld dat het subsidiegeld daarom beter besteed kan worden aan het bevorderen van meer ‘verlichte’ bedrijven, die ‘een betere toekomst’ hebben.

Anderson, geboren in Canada, volgt in de voetsporen van Brigitte Bardot, die in 1977 naar Canada kwam om internationale aandacht te vestigen op de slachting van babyzeehonden. Anderson was op dat moment 10 jaar oud, en ze heeft aangegeven dat Bardot haar inspireerde “om actief te verzetten tegen het wrede neerknuppelen van zeehondenjongen en te erkennen dat dieren het recht behoren te hebben om niet wreed door de mens te worden mishandeld.”

De volledige tekst van Pamela Anderson’s brief is op aanvraag beschikbaar.

Persbericht PETA.nl