Amsterdam – Vandaag leverde actrice en dierenrechtenactiviste Pamela Anderson – samen met geredde hond Zorro – eigenhandig een petitie met daarop 178.000 namen in bij de Hogere Commissie van Mauritius in Londen, waarin er wordt aangedrongen om een castratie en sterilisatie programma op te zetten om het probleem van dakloze honden aan te pakken.

pamela
Foto: PETA Nederland

De petitie volgt na videobeelden die in November werden vrijgegeven door International Animal Rescue (IAR) en PETA, waarin wordt onthuld hoe medewerkers van de door de regering betaalde Mauritius Society for Animal Welfare (MSAW) een groot aantal honden opspoort, vangt en wreed doodt met pijnlijke en lukrake dodelijke injecties. Het schokkende ooggetuigenverslag laat zien dat minstens meer dan 20 honden in het volle zich van elkaar worden gedood en dat ze wanhopig proberen te ontsnappen door de muren en de hekken van de kennel te beklimmen.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Anderson:

“Hoe kunnen mensen van een vakantie genieten op uw ‘paradijselijke eiland’ terwijl ze weten wat voor horror er zich vlak bij hun hotel plaatsvindt? Honden zijn zeer aanhankelijke en gevoelige wezens. We zijn het aan hun verschuldigd om een compassievolle oplossing te vinden voor de overpopulatie crisis op Mauritius.”

De trouwe PETA-supporter sluit zich aan bij Tom Hardy, Krysten Ritter, Mickey Rourke en Sia in een samenwerking met PETA of haar internationale zusterorganisaties om bewustzijn te creëren voor honden in nood.

Persbericht PETA Nederland


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.