In Hooge Mierde, Noord-Brabant, is een paard ernstig mishandeld. Het dier, een merrie, werd zeven keer in haar vagina gestoken. Dinsdagochtend trof eigenaresse Jolanda Heerkens uit Tilburg een bloedbad aan.

Paardenbeul slaat toe in Hooge Mierde
Paardenbeul slaat toe in Hooge Mierde | Foto (illustratief): publiek domein

De staart en de achterbenen van merrie Sailer Moon zaten onder het bloed, vertelt Jolanda:

“Ik deed de staart opzij en werd kotsmisselijk. Ze is vanaf de buitenkant meerdere keren in haar vagina gestoken. In de twintig jaar dat ik paarden heb, is dit nog nooit gebeurd. Het was echt een shock.”

Een dierenarts heeft de merrie behandeld en naar omstandigheden gaat het goed.
.

Heel angstig

Het weiland in Hooge Mierde ligt niet afgelegen en Heerkens denkt dat het paard een willekeurig slachtoffer is. Het paard staat pas sinds een maand op dit weiland, samen met nog twee andere paarden. Die zijn fysiek ongeschonden gebleven maar wel heel angstig geworden.
.

https://www.facebook.com/omroepbrabant/posts/3859801664043639

.
Vorige maand is in een weiland in het Amersfoortse Schothorstpark ook een paard ernstig mishandeld aan het geslachtsdeel. Of de mishandelingen gelijkenissen vertonen met de zware mishandelingen die vijf jaar geleden verspreid over heel Nederland zijn voorgevallen is vooralsnog niet bekend. Ook toen werden paarden in veel gevallen met een scherp voorwerp bewerkt. Er zijn inmiddels meer dan 86 zware mishandelingen bekend. In een aantal gevallen is mogelijk dezelfde dader verantwoordelijk.
.

Wederom paard ernstig mishandeld

 

Wie weet meer over mishandeling in Hooge Mierde

Inmiddels is er aangifte gedaan en de politie is een onderzoek gestart naar de mishandeling in Hooge Mierde. Mensen die iets gezien hebben, of andere informatie hebben over de paardenmishandeling worden dringend verzocht contact op te nemen met de dierenpolitie via 144, of met de politie via 0900-8844. Onze redactie mailen kan ook via redactie@animalstoday.nl. Wij respecteren je privacy en zorgen dat informatie op de juiste plek belandt.

Bron:

©AnimalsToday.nl