Tijdens een politie-inval zijn diverse overtredingen vastgesteld bij Bert’s Animal Verhuur. Het bedrijf in het Gelderse Appeltern werd twee jaar geleden op last van de rechter per direct stilgelegd, maar uit onderzoek van House of Animals blijkt dat het verhuren van dieren sindsdien gewoon is doorgegaan. Onlangs nog werd Bert’s Animal Verhuur op heterdaad betrapt door een undercoverteam van House of Animals, terwijl hij met een zogenaamde mobiele kinderboerderij bij een school stond.

overtredingen
Overtredingen vastgesteld na politie-inval bij Bert’s Animal Verhuur | Foto: House of Animals

Inmiddels hebben veel bedrijven, zorginstellingen, stichtingen en verenigingen zich gemeld bij het onderzoeksteam van House of Animals. Met foto’s en facturen is duidelijk geworden dat Bert’s Animal Verhuur nooit gestopt is met het verhuren van dieren. Via de advocaat heeft House of Animals in mei een handhavingsverzoek bij de gemeente West Maas en Waal neergelegd wegens het verbod op het verhuren van dieren. Karen Soeters, oprichter van House of Animals:

“Mensen reageren geschokt als ze horen dat dit bedrijf helemaal geen dieren mag verhuren en willen graag meewerken om hem te stoppen. Het blijft onbegrijpelijk hoe een bedrijf dat door de rechter is gestopt zomaar door kan gaan alsof er niets aan de hand is.”

Volgens de gemeente West Maas en Waal heeft het dierenverhuurbedrijf regels overtreden omtrent ‘dierenwelzijn en milieuvervuiling’. De NVWA en de gemeente waren aanwezig bij de politie-inval.

Bert’s Animal Verhuur op heterdaad betrapt tijdens verhuur dieren | Foto: House of Animals

Dat het dierenverhuurbedrijf doet alsof er niets aan de hand is, blijkt ook uit de coronasteun die is aangevraagd én toegekend. Bert’s Animal Verhuur streek zelfs een bedrag op van 335.000 euro, opgebouwd uit 170.646 euro NOW-steun, plus 164.000 euro TVL-subsidie, een tegemoetkoming voor vaste lasten.

Al sinds 1998 verhuurt het bedrijf in Appeltern op grote schaal dieren voor feesten, partijen en evenementen. Naast de enorme hoeveelheid klachten over het welzijn van de dieren, zijn de activiteiten van het bedrijf in strijd met het bestemmingsplan van de locatie waar het is gevestigd. House of Animals heeft zich ten doel gesteld de dieronvriendelijke praktijken van Bert’s Animal Verhuur stil te leggen en houdt het bedrijf tot die tijd nauwlettend in de gaten.

Bron:

©AnimalsToday.nl