Afgelopen donderdagavond heeft de politie een man aangehouden die via Marktplaats.nl een opgezette, onechte gaviaal wilde verkopen.

Onechte gaviaal
Onechte gaviaal | Foto: Arkive.org – Ruchira Somaweera

Een onechte gaviaal is een krokodilachtige, kan zo’n vijf meter lang worden en eet voornamelijk vis en mogelijk soms kleine zoogdieren. Het dier komt voor in Maleisië, zuidelijk Thailand, zuidelijk Myanmar en in delen van Indonesië. Waarschijnlijk komt de soort ook nog voor in Vietnam. Het aantal in het wild levende dieren wordt geschat op minder dan 2.500.

Het opgezette dier dat door een 29- jairge man uit Amsterdam-Zuidoost werd aangeboden was 1.35 lang. Agenten troffen het aan toen ze een kijkje namen in de woning van de verkoper en namen het in beslag. Het in bezit hebben of verkopen van een beschermde diersoort is strafbaar, ook wanneer het een opgezet dier betreft.

Eerder werd in het Amsterdamse bos een alligator op een steiger gezien. Bezorgde bezoekers belden de politie en de boswachterij. Het bleek een opgezet dier dat  bij wijze van grap was achtergelaten.

Bron: AT5 ©PiepVandaag.nl