Sinds het einde van het jachtseizoen in Spanje zijn er in het Catalaanse Ripollés acht onthoofde dieren gevonden: vijf herten, een ree én twee zwijnen. De politie is op zoek naar jagers die buiten het jachtseizoen clandestien aan het jagen zijn voor het verkrijgen van dierenkoppen én hertengeweien.

jagers
Onthoofde dieren in Catalonië gevonden: jagers verdacht | Foto: Cloudtail the Snow Leopard Flickr via Compfight cc

Sinds maart vinden de macabere gebeurtenissen plaats in de omgeving van de gemeente Les Llosses. Kort nadat het jachtseizoen afgelopen was, begon men dode dieren te vinden, onthoofd en verminkt. Volgens de politie zijn de dieren naar alle waarschijnlijkheid ’s nachts gedood in de buurt van de hoofdweg van Les Llosses. Om te voorkomen dat er meer dieren gestroopt worden zijn agenten, in samenwerking met de gemeente van Les Llosses, ’s nachts controles aan het uitvoeren in het gebied, met als doel de jagers te betrappen. Ook zijn er camera’s geplaatst langs de hoofdweg. Het gebied is groot en vrij bebost, en hiermee proberen de agenten de zoektocht naar de clandestiene jagers te vergemakkelijken. Het gaat hierbij om een dunbevolkt gebied van 115 vierkante kilometer.

De burgemeester van Les Llosses, David Serrat, spreekt van een ernstige situatie en hij is ervan overtuigd dat de jagers op zoek zijn naar dierenkoppen en hertengeweien om deze als jachttrofeeën te verkopen. De rest van het lichaam van de gedode dieren lieten ze achter in het bos. De politie vermoedt dat de jagers ’s nachts met terreinwagens het gebied afspeuren naar dieren, en, als deze gevonden zijn, ze de dieren verblinden met sterk licht zodat ze makkelijker bij de prooien kunnen komen.

Helaas komt de clandestiene jacht buiten jachtgebieden en/of buiten het jachtseizoen in Catalonië veelvuldig voor.

Bron ©AnimalsToday.nl Estefanía Pampín Zuidmeer