In Holthone, Overijssel, was het gisteravond wederom raak. Er  brak brand uit in kalverenstal. Zoals zo vaak greep de brand snel om zich heen, zo snel dat de brandweer de brand opschaalde tot ‘grote brand’. Op die manier konden voldoende blusmaterialen worden aangerukt.

kalfjes komen om in stalbrand

Ondanks deze snelle actie, waardoor de brand al snel meester kon worden gegeven, kwamen er toch weer dieren om het leven. Er zijn enkele koeien gered uit de vlammenzee, maar er is zeker een aantal kalfjes omgekomen. Het is onbekend om hoeveel kalfjes het precies gaat, en dat geldt zowel voor het aantal gestorven dieren als om het totaal aantal dieren dat zich in de stal bevond.

Wel is duidelijk dat het dak van de stal bestond uit asbest. Volgens de brandweer vormt dat echter geen gevaar voor de omgeving, omdat de door de brand vrijgekomen deeltjes op het eigen terrein zijn neergekomen en daar zullen worden opgeruimd. Drie personen werden nagekeken door het ambulancepersoneel omdat zij rook hadden ingeademd. De brandweer had het vuur vrij snel onder controle. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Bronnen:

OVV: Advies stalbranden nauwelijks opgevolgd

©AnimalsToday.nl