De David Sheldrick Wildlife Foundation (DSWF) in Kenia vangt baby-olifantjes op, als ze gevonden worden na de dood van hun moeder. Een van deze olifantjes is Kainuk, die door een stamlid in het Turkana-reservaat werd ontdekt. Ze is kort geleden overgeplaatst naar een groep met oudere wezen en wordt langzaam voorbereid op haar terugkeer naar het wild.

Kainuk
Foto ©David Sheldrick Wildlife Trust

Babyolifantjes redden het niet alleen. Gelukkig werd Kainuk net op tijd gevonden, naast het lichaam van haar moeder. De meeste olifantjes die wees worden verliezen hun moeder door stropers, maar de moeder van Kainuk leek niet beschoten te zijn. Mogelijk was ze overleden vanwege de droogte, want de kleine Kainuk was uitgemergeld. Ze had geluk dat ze door een olifantvriendelijk stamlid werd gevonden, want in het gebied wonen veel stropers.

Kainuk werd overgevlogen naar het weeshuis van de David Sheldrick Wildlife Foundation in Nairobi, waar de hele kleintjes worden opgevangen en verzorgd. Ze was erg gestrest, maar dronk gelukkig goed en voelde zich snel op haar gemak toen ze alle andere olifantjes zag. Inmiddels is de nu driejarige Kainuk overgeplaatst naar het Ithumba reïntegratiekamp waar de oudere weesjes worden gehuisvest, tot ze oud genoeg zijn om terug te keren naar het wild.

Drie weesjes, waaronder Kainuk, worden vervoerd naar Ithumba in Tsavo National Park.

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.