Toen House of Animals in September in Oekraïne was, bezochten we samen met onze partner UPAW de opvang Best Friends. Want zij hebben zoveel afschuwelijks meegemaakt sinds het begin van de oorlog. En zij hebben hun kracht zo snel weer hervonden. Danzkij hulp van House of Animals kan Best Friends ervoor zorgen dat hun opgevangen katten warm zullen blijven in de winter.
katten
Oekraïense katten hebben het lekker warm dankzij hulp van House of Animals | Foto: Best Friends
Best Friends bevindt zich in de regio Kiev, vlakbij Makariv. De opvang heeft het erg moeilijk gehad tijdens de Russische bezetting: granaten raakten het gebouw van de opvang, er ontstond brand en zo’n 500 katten werden levend verbrand. We waren er kapot van toen we dit verhaal hoorden.

Best Friends deed iets uitzonderlijks binnen een korte tijd: ze bouwden de opvang volledig op. Alles is nu weer schoon en netjes, de dieren worden er goed verzorgd en worden gesocialiseerd. Wat een veerkracht en wat een motivatie om dieren in nood te helpen!

Kinderdagverblijf

Tijdens ons bezoek zagen we een verblijf voor katten, speciaal bedoeld voor katten die uit de oorlogsgebieden zijn gehaald. Er is een ruimte waar de dieren leven en een soort ‘kinderdagverblijf’ voor katten, waar ze kunnen spelen, frisse lucht ademen en zonnebaden!
Foto: Best Friends
Echter, het gebrek aan warmtevoorzieningen bleef een groot probleem. Want hoe moesten de katten de winter overleven? Vanuit House of Animals besloten we toen Best Friends te helpen door de warmtevoorziening te financieren. En UPAW liet ons recentelijk weten dat het warmtesysteem inmiddels werkt! Dat maakt ons zo ongelooflijk gelukkig!
Bekijk hier de video waarin we Best Friends vertelden dat we hun warmtevoorziening zouden bekostigen. We kunnen er nog steeds een traantje om wegpinken.

De katten zullen niet alleen in comfort leven, maar ook het lekker warm hebben deze winter 😊
  • Help asieldieren in Oekraïne de winter door en doneer. Iedere bijdrage wordt gewaardeerd en uiterst zorgvuldig besteed.
  • Lees ook op AnimalsToday:

Karen’s blog: Dieren helpen in Oekraïne deel 1

©AnimalsToday.nl | House of Animals Estefania Pampin Zuidmeer