Befaamde muziekproducent roept fans op om de overpopulatie van katten en honden aan te pakken.

Al snel na zijn nieuwste single ‘Think About It’ verschijnt een nieuw samenwerkingsverband van hitparade muzikant NAUGHTY BOY: een gloednieuwe PETA-campagne waarin de _Hotel Cabana_ producent te zien is met zijn geliefde kat NAUGHTY BOB op zijn schoot en eronder de woorden “Doe het net als Naughty Boy: Castreer en steriliseer”. De advertentie is hier beschikbaar.

naughty boy
© PETA

“Er is geen excuus om niet te castreren of steriliseren”, zegt Naughty Boy. “Dierenasielen zitten propvol met honden en katten, en dat zal zo blijven zolang er teveel pups en kittens worden geboren. We kunnen het probleem oplossen door onze honden en katten te laten castreren of steriliseren.”

Waarom zijn Naughty Boy en PETA zo gefixeerd op het castreren en steriliseren van dieren? Een niet gesteriliseerde poes en haar kroost kunnen in slechts zeven jaar 370.000 katten werpen, en een ongecastreerde kater kan zorgen voor een onbeperkt aantal nestjes. Elk jaar worden in Nederland vele duizenden ongewenste dieren bij overvolle dierenasielen achtergelaten. Degene met minder geluk zullen nooit in een dierenasiel terecht komen – ze zullen worden gedwongen om voor zichzelf te zorgen in allerlei extreme weersomstandigheden, het gevecht verliezen met verkeer en ziekte, en geen constante bron van voedsel hebben. Ook is het castreren of steriliseren van honden en katten een makkelijke manier om ervoor te zorgen dat dieren gezonder en gelukkiger zijn. Sterilisatie bij vrouwtjes verwijdert stressvolle krolse periodes, en het risico op blaasontsteking en borstkanker wordt verminderd.

Castratie zorgt ervoor dat mannetjes veel minder snel gaan rondzwerven of vechten, en voorkomt teelbalkanker.

Naughty Boy, ook wel bekend als Shahid Khan, heeft met talloze muzikanten samengewerkt, waaronder Cheryl Cole, Chipmunk, Wiley, Leona Lewis, Jennifer Hudson en Emeli Sandé. _Hotel Cabana_ is zijn debuutalbum, en zijn eerste single ‘La La La’, met Sam Smith, haalde de top van de Nederlandse hitparade.

Naughty Boy sluit zich aan bij een groeiende groep muzikanten en producers – waaronder Jay Sean, Waka Flocka Flame, Mark Ronson, Simon Cowell, Joss Stone, Paul McCartney en Morrissey – die met PETA-zusterorganisaties hebben samengewerkt om diervriendelijkheid te promoten.

Ga alstublieft naar PETA.nl voor meer informatie.

Persbericht People for the Ethical Treatment of Animals