Het ministerie van Visserij en Mariene Hulpbronnen in Namibië kondigt aan dat vanaf 1 juli 80.000 pups en 6000 mannelijke Kaapse pelsrobben gedood zullen worden. Dit terwijl er de afgelopen drie jaar niet is gejaagd op de dieren voor hun vacht.

pelsrobben
Namibië opent jacht op 86.000 pelsrobben | kingjn Flickr via Compfight cc

Het bejagen van de zeeberen start op 1 juli na goedkeuring door het kabinet. De jacht zal plaatsvinden in twee robbenkolonies in Terrace Bay en Cape Cross. Bovendien wordt de populatie robben geschat op 1,6 miljoen dieren verdeeld over alle 26 kolonies langs de Namibische kustlijn.

Pelsrobben vangen

Woordvoerder Romeo Muyunda van het Ministerie van Milieu zegt dat er behoefte is aan beheer van elke diersoort. Er zou geen conflict zijn tussen de visindustrie en de pelsrobben. Muyunda zei:

“De pelsrobben moeten worden gevangen om het aantal acceptabel te houden. We begrijpen de noodzaak om ze te vangen en we doen dit in samenwerking met het Ministerie van Visserij en Mariene Hulpbronnen.”

De zeeberen worden onder andere gebruikt voor hun vacht, de olie en geslachtsdelen, die zowel op de lokale als internationale markt worden verkocht.

Tot slot was Bont voor Dieren in 2009 undercover in Namibië om de barbaarse pelsrobbenjacht wereldkundig te maken. Sindsdien protesteert de organisatie tegen de jacht. Jaarlijks mogen er tussen juli en december duizenden pelsrobben worden doodgeknuppeld voor hun vacht. Dit gebeurt in de vroege ochtend op de stranden. Het is op dat moment bovendien verboden voor toeristen en media om het strand te betreden.

Bron:

©AnimalsToday.nl