Een gruwelijk misverstand in de Amerikaanse staat Washington. Een gezin zegt dat een mobiele slager per ongeluk hun varkens Patty en Betty heeft vermoord. Hij zou op een verkeerd adres zijn verschenen. 

mobiele slager
Een mobiele slager in de VS vermoordt ‘per ongeluk’ de varkens van een familieboerderij | Foto: publiek domein

Op beelden van beveiligingscamera’s is te zien dat een onbekende vrachtwagen voor de woning van het gezin in kwestie stopt. Het gezin was niet thuis op dat moment. Het was dan ook één van de medewerkers van hun familieboerderij die het bloedbad als eerste aantrof. Nathan Grey, eigenaar van de varkens, vertelt:

  “Zowel Patty als Betty lagen in een grote plas bloed en een puinhoop, en een van hen had boeien om zich heen. Ze waren schattig. Ze waren zo schattig. Ze waren zo groot als een klein hondje.”

De eigenaren adopteerden de varkens twee jaar geleden om ze als huisdier te houden naast hun andere huisdieren, waaronder katten, honden, eenden en een kip. Ze hadden nog niet eerder varkens gehouden als huisdier, maar wilden het proberen omdat ze vermoedden dat het bij hun gezin zou passen. Helaas bleek het van korte duur, ze werden maar twee jaar oud.

mobiele slager
Afbeelding: screenshot X/Jeffrsebo

De familie zegt de moorden te hebben gemeld bij het plaatselijke sheriffkantoor, en er lijkt vervolging te komen voor het misdrijf van deze mobiele slager. Een advocaat van de familie vertelde de BBC dat de wet Betty en Patty niet anders behandelt dan wanneer ze golden retrievers of Noorse boskatten zouden zijn geweest. Volgens hem is het een ernstig misdrijf om opzettelijk een dier te verwonden zonder ‘wettelijke rechtvaardiging’. Iets wat helaas wel op grote schaal gebeurt bij andere boerderijdieren.

Mobiele slager vergist zich

De slager werkt ‘mobiel’. Dat betekent dat hij de dieren op verschillende locaties slacht. Hij stelt dat de GPS-navigator die door zijn bedrijf wordt gebruikt, “een fout had gemaakt”. De familie pleit daarom voor meer veiligheidsprotocollen voor dit soort mobiele slagers, zodat zoiets nooit meer hoeft te gebeuren. Ze willen dat – als er vuurwapens op iemands terrein worden gebracht – die eigenaar van dat terrein thuis moet zijn. De eigenaar:

“Er moet betere bescherming komen voor mensen zoals ik en mijn familie. Er moet iemand thuis zijn en er moet een checklist worden gecontroleerd in plaats van naar je huis te komen en een dier te doden zonder dat er iemand aanwezig is.”

Patty en Betty zullen op de familieboerderij begraven worden, net als de rest van de dieren. Hopelijk zijn zij de laatste dieren die door dit soort fouten om het leven komen.

Bron:

©AnimalsToday.nl Kasper Wienk