Weer zijn er gruwelijke misstanden vastgelegd op camera in Franse slachthuizen. De beelden werden gemaakt door dierenbeschermers van L214.

slachthuis
Dierenrechtenorganisatie L214 legde wantoestanden in het slachthuis van Alès op camera vast | Foto: screenshot video

De nieuwe beelden werden gemaakt van juni 2015 tot februari 2016 in Vigan. Hierop is onder andere te zien hoe schapen hard tegen de omheining worden gegooid en koeien en varkens slecht worden verdoofd waarna ze levend worden opgehangen. Ook het zogenaamde werkmateriaal is niet in orde. Terwijl de dieren lijden door de elektrische schokken die ze krijgen toegediend, is op het beeldmateriaal te zien dat zeker drie werknemers daar enorm veel plezier aan beleven.

In het slachthuis worden jaarlijks 250 runderen, 6.000 lammetjes en 200 varkens gedood.

Nili Hadida zangeres van Lilly Wood and the Prick zegt in het begeleidend commentaar bij de beelden:

“Zelfs in een biologisch slachthuis moeten dieren onnodig lijden.”

L214 eist dat een parlementaire onderzoekscommissie zich opnieuw over de slachtmethodes buigt.

In oktober vorig jaar legden de dierenbeschermers van L214 ook al de mishandelingen vast in een slachthuis in Alès. Op deze beelden is te zien hoe varkens, koeien, stieren, schapen en paarden onder verschrikkelijke omstandigheden worden geslacht.

Uit dit beeldmateriaal blijkt weer dat werknemers dieren ernstig mishandelden voor de slacht. De burgemeester van Alès besloot na het zien van de beelden dat het slachthuis per direct gesloten moest worden.

Waarschuwing: deze beelden zijn schokkend.

Bron: PZC ©PiepVandaag.nl