Ezel Eli die eerder dit jaar werd gered van een brute mishandeling in Limerick (Ierland) is bijna onherkenbaar nu hij voor het eerst in zijn leven goed is behandeld. Hij geniet van de buitenlucht, hangt graag rond met zijn beste vriend pony HollyB en krijgt voorzichtig het vertrouwen in mensen terug.

Ezel Eli
Koop een kalender voor Ezel Eli op de kalender van  | Foto: Hilltop Animal Sanctuary

In juni werd de ezel gered door Ierse dierenorganisatie Limerick Animal Welfare, na berichten dat hij werd geslagen door een bende bestaande uit zo’n twintig jongeren in een buitenwijk van de stad. Ezel Eli werd door de organisatie met hulp van Gardaí in beslag genomen en woont sindsdien bij Catriona en Pat, de eigenaars van Hilltop Sanctuary. Dit is een kleine omgebouwde boerderij in het oosten van County Clare. Hier worden dieren opgevangen die slecht zijn behandeld door hun vorige eigenaren. Catriona vertelt aan The Irish Post:

“De meeste mensen zullen Eli kennen van de vreselijke wrede nachten die hij in de stad Limerick heeft meegemaakt door een bende jongeren. Een groep vrouwen kwam hun huizen uit en redde letterlijk zijn leven door naast hem te staan om hem te beschermen tegen zijn aanvallers tot er hulp kwam.”

Toen Eli bij Hilltop Sanctuary terecht kwam, was hij in zeer slechte staat. Catriona zegt:

“Toen hij bij ons kwam, beefde hij en sloot hij zich echt af. Zijn hoeven waren in een vreselijke staat en hij had veel lichaamshaar door een gebrek aan lichaamsconditie. Hij is pas twee jaar oud, maar hij heeft in zo’n korte tijd alleen maar geleden. Maar stap voor stap leert hij mensen te vertrouwen.”

Bijzondere band Eli en pony

Op recente beelden is te zien dat Eli geniet van de frisse buitenlucht. Hij is graag samen met zijn beste vriend pony HollyB, die ook is mishandeld door een groep jongeren. Catriona:

“Het was alsof deze twee reddingsacties elkaar uit de stad kenden en ze onmiddellijk een band hadden. HollyB is meer verantwoordelijk voor Eli’s psychologische herstel dan wij. Hij heeft hem laten zien hoe hij mensen weer kan vertrouwen. Hij toonde genegenheid en nu zitten ze elkaar constant achterna. Het was magisch om te zien.”

 

 

Eli en Holly bij Hilltop Sanctuary
Eli en HollyB | Foto: Hilltop Sanctuary

Hilltop Sanctuary ontvangt geen overheidsfinanciering, maar krijgt wel hulp van vrienden van Limerick Animal Welfare en Babydog Rescue. Catriona:

“We financieren het uit ons eigen inkomen. Ik denk dat de dieren onze familie zijn die steun en zorg nodig hebben. Dieren zijn enkele van de beste leraren van het leven. Ze laten ons zien hoe we onvoorwaardelijk lief kunnen hebben, hoe we de simpele dingen kunnen waarderen en hoe we kunnen leren vertrouwen na vreselijke pijn.”

Koop een kalender voor Eli

De zorg voor Eli en HollyB en andere dieren, vereist gespecialiseerde zorg en aandacht. Om geld in te zamelen om een nieuwe schuur te bouwen, hebben Pat en Catriona een kalender (zie foto bovenaan dit artikel) gemaakt van de dieren die onder hun hoede een nieuw leven hebben gekregen. Er worden 500 kalenders gedrukt. Als je er een wilt kopen voor 10 euro, stuur dan een mailtje naar Catriona. Je kunt haar en Eli ook volgen via Twitter.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Jane Sauer