Mercedes-Benz Frankrijk heeft besloten om te stoppen met sponsoring van stierengevechten. Dit is een belangrijke stap, want de Franse stierenvechtsector is steeds afhankelijker van subsidies én sponsoring van bedrijven om te kunnen overleven. Door de jarenlang dalende interesse vanuit het publiek is de sector niet meer lucratief en lijkt het einde van het stierenvechten in Frankrijk in zicht.

Mercedes-Benz
Mercedes-Benz stopt financiële steun Franse stierengevechten | Foto: publiek domein

Het Comité Anti Stierenvechten (CAS International) meldt dat Mercedes-Benz weigert om voortaan in verband te worden gebracht met het stierenvechten. Het bedrijf stopt alle financiële steun aan deze wrede sector, zoals het openlijk sponsoren van stierengevechten. Een agentschap in Zuid-Frankrijk had diverse novillada’s (stierengevecht met stieren van 2-3 jaar oud) gesponsord, met name in de steden Bouillargues en Béziers. Tijdens deze evenementen werden een auto, een spandoek en logo’s van Mercedes Benz aan het publiek getoond.

In gesprek met Mercedes-Benz

Franse collega’s van CAS namen contact op met Mercedes-Benz, naar aanleiding van de sponsoring van de novillada’s. Na vele maanden van gesprek heeft het automerk de nodige stappen ondernomen om de financiële steun te stoppen. Het bedrijf is zich bewust geworden van het negatieve effect dat dergelijke partnerschappen kunnen hebben.

Onderstaande video is een momentopname gefilmd in Béziers:
.

.
Steeds meer bedrijven weigeren evenementen waarbij dieren worden mishandeld te sponsoren. In Frankrijk wijst meer dan 80 procent van de bevolking dit soort wrede evenementen af. In 2021 besloten diverse grote Franse bedrijven en banken om zich te distantiëren van de bloedige stierengevechten; onder meer Novotel, Banque de Suez en Crédit Agricole namen deze belangrijke stap.

Bron: