Vrachtwagenchauffeur Matthew en zijn grijze kat Ashes rijden samen dagelijks de Verenigde Staten door. Tijdens zo´n rit in juli raakte Ashes zoek en bleef onvindbaar, ondanks diverse zoekpogingen. Gelukkig konden de twee vrienden onlangs op ruim 2300 kilometer van huis herenigd worden, omdat Ashes gechipt is.

Ashes
Ashes en vrachtwagenchauffeur Matthew zijn weer samen | Foto: Lollypop Farms/Facebook

Elke werkdag stappen vrachtwagenchauffeur Matthew en zijn driejarige grijze kat Ashes in de truck. De twee genieten van elkaars gezelschap op de lange ritten door de Verengde Staten. Maar in juli ging het mis. Bij een stopplaats in Springfield, Ohio, sprong Ashes uit de vrachtwagen. Hij schrok ergens van en schoot weg. Overal zocht Matthew naar zijn kat, maar hij kon hem niet vinden. Terneergeslagen moest hij verder rijden. Regelmatig paste Matthew de afgelopen maanden zijn route aan, om te zoeken op de plek waar zijn kat de benen had genomen. Helaas vond hij hem niet terug en hij was bang dat hij zijn huisdier nooit meer zou zien.

Koud en miserabel

Een dame die samen met een vriend onderweg was naar het noordoosten van de Verenigde Staten stopte in de staat Ohio bij dezelfde parkeerplaats en zag een magere grijze kat uit de bosjes komen. Het was een koude dag en de kat zag er verkleumd en vermagerd uit en zocht duidelijk hulp. Kimberley:

“Hij probeerde zijn pootjes niet op de grond neer te zetten, zo koud was het.”

Ze zochten op de stopplaats naar een eigenaar, maar zagen niemand. Daarom besloten ze de kat in een warme deken te wikkelen en hem mee te nemen. Eenmaal thuis brachten ze hem naar Lollypop Farm, een dierenopvang van de Humane Society, in Rochester, New York.
.

https://www.facebook.com/40334509872/photos/p.10157883060584873/10157883060584873/

Ashes was gelukkig gechipt

Omdat Ashes een chip heeft en deze geregistreerd is kon al snel de eigenaar achterhaald worden. Matthew was dolgelukkig dat zijn maatje terecht was. Matthew en zijn kat wonen in de staat Georgia, in het zuidoosten van de VS, ver verwijderd van Lollypop Farm. Maar het lukte de vrachtwagenchauffeur om een rit richting Rochester te regelen en zijn kat op te halen.
.

https://www.facebook.com/lollypopfarm/posts/10157906320109873

Emotioneel weerzien

Anderhalve week nadat Ashes binnenkwam in de opvang stond Matthew voor de deur. Toen de twee vrienden eindelijk herenigd werden barstte Matthew in tranen uit. Hij was opgelucht dat zijn geliefde kat in orde was en noemt het een kerstwonder dat Ashes terecht is.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Angelique Lagarde


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.