Marriott International is een alomvattende wereldwijde verbintenis aangegaan na een publieke campagne door 59 grote dierenbelangenorganisaties. Het nieuwe beleid is van toepassing op alle eiproducten op alle locaties, vereist jaarlijkse voortgangsrapportage en zal in al Marriott’s markten wereldwijd worden ingezet.

Marriott
Marriott International heeft Open Wing Alliance toegezegd geen kooi-eieren meer te gebruiken | Foto: z5/flickr

Marriott, het grootste horecabedrijf ter wereld, had in 2013 een kooi-vrije belofte gedaan, met een tijdlijn om tegen 2015 100% kooi-vrij te zijn. Maar hoewel kooi-vrij de nieuwe wereldwijde standaard is geworden, had Marriott deze deadline niet gehaald.

Nieuwe standaard
De internationale campagne werd gevoerd door organisaties die lid zijn van de Open Wing Alliance, een wereldwijde coalitie die is verenigd om het welzijn van kippen in de bio-industrie te verbeteren. Deze wereldwijde kooi-vrije campagne gericht op Marriott is uniek in zijn soort en verenigde de krachten van 59 invloedrijke dierenbelangenorganisaties om een multinationaal bedrijf verantwoordelijk te houden voor hun inzet voor dierenwelzijn. Geoffrey Deckers, voorzitter van Een DIER Een VRIEND – de Nederlandse vertegenwoordiger van de Open Wing Alliance:

“De belofte van Marriott om uitsluitend kooi-vrije eieren te produceren op al hun locaties wereldwijd, zal in één keer een enorme vermindering zijn van dierenleed voor miljoenen kippen, en dit beleid versterkt kooi-vrij als nieuwe standaard voor de wereldwijde horeca.”

Kooien
De eieren in Marriott’s wereldwijde toeleveringsketen komen nu ook nog van bio-industriële boerderijen die kippen in kleine, smerige kooien opsluiten. Deze kooien zijn zo klein en vol met dieren dat de kippen niets kunnen doen dat natuurlijk of belangrijk voor hen is. Met regelmaat raken lichaamsdelen klem in de kooi-tralies, wat resulteert in gebroken vleugels, pootjes en botten, misvormingen en ernstig verlies van het verenkleed. Sommige kippen raken uitgeput of zijn niet in staat om te bewegen, en worden dood vertrappeld door hun kooi-genoten.

Een golf van grote bedrijven in verschillende industrieën over de hele wereld heeft plannen aangekondigd om over te stappen naar alleen nog kooi-vrije eieren na het werken met lid-organisaties van de Open Wing Alliance. Internationale toezeggingen om deze wrede kooien te beëindigen werden reeds gedaan door enkele van de grootste bedrijven ter wereld, waaronder Wyndham Worldwide, Accor Hotels, InterContinental Hotels, General Mills, Unilever, Nestlé, Lidl, Aldi, Aramark, Sodexo, Mondelez en Compass Group.

Bron:


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.