In een typische woonwijk in Medford, New York, staat een huis dat alles behalve typisch is. In dat huis woont Chris Arsenault en is Arsenault’s Happy Cat Sanctuary (HCS) gevestigd: een asiel, revalidatiecentrum en crèche voor meer dan 300 katten. Alle katten zijn gered; of dat nou een uit leven vol mishandeling en verwaarlozing is of een leven op straat. Bij HCS vinden ze veiligheid, comfort en vooral liefde als eer aan Arsenaults overleden zoon.

overleden zoon
Foto: YouTube video still

De 58-jarige Chris verloor in 2006 zijn zoon Eric door een motorongeluk. Op dat moment bereikte zijn leven een kruispunt: toegeven aan zijn verdriet of vechten om de controle over zijn leven terug te krijgen? Op dat cruciale moment kwam Chris in aanraking met een groep van 30 zieke kittens. Hij ving de kittens op verzorgde ze totdat ze weer in blakende gezondheid verkeerden. Toen wist Chris dat het redden van katten zijn roeping was en opende hij Happy Cat Sanctuary.

Als Chris over zijn terrein wandelt, is de wederzijdse bewondering tussen de man en zijn katten duidelijk te zien. Een aantal van zijn dieren hebben geleden onder extreme wreedheid – van schotwonden tot vergiftiging – maar ze tonen geen enkele angst voor Chris. Als ze hem zien of alleen al zijn stem horen, komen ze aanrennen. En de oprichter wordt haast niet gezien zonder minstens één kat die ontspannen op zijn schouders ligt. Het omheinde terrein staat vol met bomen waar weer huisjes in gemaakt zijn, kattentunnels en verwarmde buitenhuisjes. Via meerdere kattenluikjes kunnen zij ook naar binnen toe.

Ondanks een aantal klachten van buren, heeft Happy Cat Sanctuary twee keer de SPCA inspectie doorgekomen en krijgen de dieren regelmatig veterinaire zorg. Onderstaand filmpje uit 2014 laat zien dat de katten gezond zijn, genoeg te eten krijgen en het allerbelangrijkste: dat ze gelukkig zijn.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Als het etenstijd is wordt Chris overspoeld door meer dan 300 mauwende katten, kroelend en spinnend tussen zijn benen. Gelukkig heeft hij een aantal begane vrijwilligers om zich heen, die hem maar al te graag helpen. Met een voerbudget van 1000 dollar per week kan hij alle donaties gebruiken om zijn opvang draaiende te houden.

Volgens Chris is de opening van zijn opvang de redding voor beide partijen geweest: hij en zijn katten hebben elkaar gered. Er is alleen één probleempje… Als het tijd is om te gaan slapen strijden al zijn katten om een plekje in zijn bed.

Meer lezen of doneren? Check dan de website.

Bron ©PiepVandaag.nl Sophie Janssen