Op zondagmiddag 31 januari is in Wagenberg (Noord-Brabant) een loslopende hond doodgestoken. De politie is op zoek naar de dader: een hondeneigenaar.

politiehond doodgestoken
Mechelse herder | Foto: Wim Harwig via Wikimedia Commons

Een 50-jarige man uit Made ging zondagmiddag met zijn Mechelse herder en zwarte jachthond wandelen bij de Wagenbergse Put, een populaire uitlaatplek voor honden, vlak langs de snelweg A59. Onderweg kwam hij mensen tegen met een wit hondje. Alle honden liepen los. De Mechelse herder liep op het witte hondje af en de eigenaar riep nog naar de twee personen dat zij zijn Mechelse herder maar weg moesten sturen.

 

Helaas deed het stel iets anders: de Mechelse herder werd door een van de twee zijn nekvel gepakt, een paar meter meegesleept en aan de kant weggeduwd. De man uit Made zag hoe zijn hond op de grond bleef liggen. Toen hij bij het dier ging kijken, zag hij dat er bloed rond de nek zichtbaar was. De hond bleek te zijn doodgestoken.

Inmiddels waren de twee personen doorgelopen en uit het zicht verdwenen. Het is niet bekend of het om twee mannen, twee vrouwen of een stel ging. Wel is duidelijk dat ze een wit hondje uitlieten en vermoedelijk met een grijze auto naar de Wagenbergse Put waren gekomen.

De eigenaar van de herder heeft aangifte gedaan bij de Politie. De politie vraagt eventuele getuigen of mensen die de daders herkennen aan de omschrijving zich te melden via: 0900-8844. Mensen die de daders kennen en liver anoniem een melding willen maken, kunnen contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem, via telefoonnummer 0800-7000, of via de website www.meldmisdaadanoniem.nl

Bron: Politie ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor