Straathonden in India hebben letterlijk een hondenleven. Dierenrechtenorganisatie World For All wil aandacht vestigen op het vreselijke leven van deze honden en bevestigde een klein cameraatje aan één van de vele zwerfhonden. Dit leverde schrijnende beelden op van angstaanjagende taferelen op de drukke wegen van Mumbai, de grootste stad van India. De honden worden meestal weggejaagd; als ze geluk hebben met een emmer water, maar meestal met gemene trappen.
Zwerfhonden maken deel uit van het Indiase straatbeeld, er leven er nergens zo veel als daar. De dieren hebben een heel slecht leven, vooral als er weinig toeristen zijn. Dan is er haast niets te eten voor ze en als ze al wat vinden, is de kans groot dat het rattengif bevat. Bij de Indiase rijstvelden wordt vaak afvalvlees met rattengif neergelegd om de gewassen te beschermen. Er bestaan een aantal wetten ter bescherming van zwerfdieren, maar helaas worden deze lang niet altijd nageleefd.
Wetten
• Het is verboden om zwerfdieren te vermoorden
• Zwerfdieren mogen niet gebruikt worden voor (wetenschappelijk) onderzoek
• Het is verboden zwerfhonden buiten de stad te zetten
• Het is verboden zwerfdieren opzettelijk te verwonden
Zo leeft een Indiase zwerfhond (waarschuwing: schokkende beelden):
Er zijn veel asielen in India die straathonden helpen door ze op te vangen en te behandelen. Maar gezien de kwaliteit van sommige asielen, is het maar de vraag of de voormalige straathond hier een beter leven krijgt. De honden zitten vaak aan een ketting om gevechten met andere honden te voorkomen. Als de hond geluk heeft en een gouden mandje vindt, wordt hij – ondanks alle goede zorgen – vaak niet ouder dan 4 tot 6 jaar. In India ligt overal gevaar op de loer: slangenbeten, vergiftigingen en vooral ook mishandeling. Ook is de veterinaire zorg slecht.
Wil jij de straathonden in India helpen? Kijk dan eens bij Stichting AAI, VIER VOETERS of de lokale organisatie WSD India.
Bronnen: HLN.be, Stray Animal Foundation Platform ©PiepVandaag.nl Sophie Janssen
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
Blog Karen Soeters
Strijd mee tegen dierenleed!
Door (maandelijkse) donateur te worden, bied je een constante stroom van hulp die essentieel is voor redding en verzorging van oorlogsdieren in Oekraïne. Elke bijdrage, groot of klein, eenmalig of periodiek, maakt een verschil. Help je ook mee?