In een natuurpark in Zuid-Afrika ten noorden van Pretoria zijn vier leeuwen en twee welpen van zes maanden oud door stropers op een gruwelijke manier om het leven gebracht. De dieren werden vergiftigd en van de volwassen dieren werden de kop en de poten verwijderd.

onthoofd
Foto: Mystic Monkeys & Feathers Wildlife Park Facebook Page

Christa Saayman (55), is beheerder van het natuurpark is geschokt:

“Het was wreed, onmenselijk en verwoestend. Ik kan geen woorden vinden om te beschrijven hoe ik me voel”

Zaternacht werd Zaayman gealarmeerd door de politie die een groep verdachten had weggejaagd uit het natuurpark. Wat de mannen precies hadden gedaan was toen nog niet bekend. De macabere ontdekking van de dode dieren werd pas gedaan om 7 uur s ochtends het moment dat de dieren normaal gesproken gevoerd worden.

De lichamen van de dieren werden ontdekt in hun kooien. Volgens de politie hebben de daders vergiftigde kippen in de verblijven van de dieren gegooid. Waarschijnlijk zijn de kop en poten van de leeuwen gebruikt door “genezers” van “muti” een traditonele geneeswijze op basis van zwarte magie.

De politie is een onderzoek gestart. Een van de daders is zijn rugzak tijdens de vlucht verloren waar een uniform van het natuurpark in zat. Het vermoeden bestaat dat het gaat om een voormalig werknemer. Om meer informatie te verkrijgen over de stropers heeft het bedrijf dat de beveiliging van het park moet doen een beloning van 15.000 euro uitgeloofd.

Bron: HLN ©AnimalsToday