Uitgehongerd en mishandeld lagen de honden erbij, toen de Amerikaanse soldaat Tracy McKithern ze vond op de militaire basis in Irak. De honden zwierven rond, op zoek naar voedsel. Ondanks het leed wat mensen hen hadden aangedaan, waren ze niet vijandig naar McKithern. Ze vertelt vertederd over hun eerste ontmoeting. “Hunkerend naar eten, maar nog meer naar liefde sjokten ze naar me toe.”

Amerikaanse soldaat
Na 7 maanden werden soldaat McKithern en Erby herenigd | Schermafdruk video

McKithern werd in 2017 een jaar uitgezonden naar Irak. Een moederhond en haar pup strompelden uitgehongerd over de basis. Ze was gelijk verliefd op het stel en noemde de pup Erby, vernoemd naar de Irakese stad Erbil. McKithern ontfermde zich over de verwaarloosde honden tot ze waren aangesterkt. Na een tijdje wachtten de honden hun trouwe soldaat kwispelend op, als ze van een missie kwam. McKithern en de honden waren onafscheidelijk.

Na een jaar moest McKithern weer terug naar Amerika. Ze vond het vreselijk om Erby achter te laten in Irak. Op sociale media postte ze foto’s van Erby met de tekst: “I wish I could take her home.”

Zeven maanden gingen voorbij zonder haar Erby. Maar, haar wens kwam tóch uit. Met behulp van non-profitorganisatie Puppy Rescue Mission haalde ze donaties op van wel $3500, die de kosten van de overplaatsing van Erby konden dekken. Eindelijk kon Erby weer herenigd worden met McKithern in Florida. Ze had nooit verwacht dat ze haar hond ooit weer zou zien:

“Ik ben zo blij dat we weer samen zijn. Ik kan het niet geloven.”

De moederhond wordt nog verzorgd in Irak, maar volgens McKithern duurt het niet lang meer voor ook zij naar Amerika wordt overgeplaatst.

Bekijk de ontmoeting na de overplaatsing hier:

Bron: GoodNewsNetwork ©Animals Today Varja Dijksterhuis