Het was Werelddierendag, maar niet voor de moederhonden en hun pups uit puppyfabrieken in landen als Hongarije. Daarom lanceerde House of Animals op Dierendag de landelijke campagne #Kwijt, tegen de uitbuiting van duizenden Oost-Europese puppy’s en hun moederhonden, bestemd voor de lucratieve puppyhandel in Nederland. Het doel van House of Animals is om Nederland in 5 jaar broodfokvrij te krijgen.

Campagne #Kwijt van House of Animals
Campagne #Kwijt | Foto: House of Animals

House of Animals onderzoekt de broodfokpuppyhandel in de breedte, met schokkende uitkomsten. De organisatie dringt al lang aan op veel meer aandacht voor de malafide, internationale puppyhandel en het gebrek aan handhaving op fraude door toezichthouder NVWA. Jaarlijks sterven honderden pups aan de gevolgen van foute puppyhandel. Deze pups worden niet of nauwelijks ingeënt tegen dodelijke ziektes en kunnen zelfs drager zijn van rabiës (hondsdolheid). Maar in hun paspoorten staat iets heel anders vermeld.
.

NVWA faalt bij aanpak fraude puppyhandelaar

.
Onderzoek van House of Animals toonde aan dat bij meerdere broodfokhandelaren te jonge, uit Oost-Europa afkomstige puppy’s worden aangeboden. Inmiddels zijn door het werk van House of Animals en met behulp van dierenvrienden twee corrupte dierenartsen in Hongarije op non-actief gesteld. Dinsdag 28 september besteedde Opgelicht?! aandacht aan onderzoek van House of Animals en was te zien dat een Belgische malafide dierenarts talloze voor Nederland bestemde doodzieke puppy’s gezond verklaarde. Er wordt in de broodfokhandel gefraudeerd met hondenpaspoorten inzake leeftijd, geslacht, afkomst en vaccinaties. Maar de NVWA bleef, ondanks vele bewijzen van fraude, op de handen zitten.
.

#Kwijt

Mede om te voorkomen dat nóg meer baasjes hun pup kwijtraken strijdt House of Animals tegen de puppyhandel. Maar de malafide broodfokhandel is grensoverschrijdend en eindigt in onze huiskamer, vaak na een onschuldig lijkend bezoekje aan Marktplaats:

“Met de nieuwe campagne ‘Kwijt’ maken we mensen bewust van het verborgen leed achter die schattige kleine puppy’s op Marktplaats. Kwijt bestaat uit vermist (kwijt) posters om on- en offline te verspreiden, met de boodschap dat we jaarlijks honderden pups kwijtraken, omdat zij sterven aan de gevolgen van de foute puppyhandel.”

Kijk hoe je kan helpen op houseofanimals.nl/kwijt en deel de campagne met de hashtag #Kwijt.

Bron:

©AnimalsToday.nl | House of Animals