Danny Flies, woordvoerder van de Anti Dierproeven Coalitie (ADC), heeft gisterenmiddag, samen met een delegatie van zijn organisatie, een gesprek gehad met Rik Torfs, rector van de Katholieke Universiteit Leuven, over de wetenschappelijke experimenten met apen aan de Leuvense alma mater. Dit gesprek ging op zijn zachtst gezegd niet zoals gehoopt. 

Demonstratie ADC - KU Leuven
Demonstratie ADC – KU Leuven | Foto via Facebook

Flies:

“Uit dit gesprek is gebleken dat Torfs ondanks het nieuwe beleid dat hij wil voeren wat deze dierproeven betreft in de praktijk niet veel verandert. Recentelijk werd immers het experiment waarbij cocaïne wordt toegediend aan apen om inzicht te verwerven in verslavingsprocessen bij mensen, ondanks het massale protest en weliswaar onder striktere voorwaarden verlengd tot eind 2015. Dit is een slechte dag voor dieren.”

Torfs kondigde aan dat hij het beloofde symposium over dierproeven op apen waarbij voor- en tegenstanders hun zeg mogen doen, begin december zal organiseren, maar ADC weet nog niet of zij hieraan zal deelnemen. Flies:

“Als je ziet dat de KU Leuven deze cocaïne-experimenten gewoon voortzet, dan vragen we ons af wat hun bedoelingen zijn met dit symposium.”

Enkele tientallen activisten van het ADC voerden eerder gisteren in Leuven nog actie tegen de dierproeven.

Bron: DeMorgen.be ©PiepVandaag.nl