Bull terrier Eric kwam zo’n 1,5 jaar geleden vanuit Turkije naar de Britse dierenopvang Beds For Bullies. Vanwege een flinke bult op zijn kaak liet eigenaresse Liz Haslam Eric onderzoeken door een dierenarts. Uit een röntgenfoto bleek dat kop van de hond vol met kleine loden kogeltjes zat.

kogeltjes
Foto: Beds for Bullies

Dankzij een geldinzamelingsactie lukte het Liz Haslam om bull terrier Eric in 2015 naar Engeland over te laten komen, vanuit Turkije. Omdat er onlangs een bult begon te groeien op de kaak van de hond, werd Eric onderzocht. Haslam vermoedde dat de zwelling het gevolg was van een abces: de dierenarts en Haslam stonden dan ook versteld van de daadwerkelijke oorzaak. Liz Haslam:

“De dierenarts maakte röntgenfoto’s en zei, ‘Ik kan niet geloven wat ik zie’.”

De kogeltjes zullen niet verwijderd worden. Dit is te gevaarlijk en pijnlijk voor Eric. Hij lijkt vooralsnog weinig last te ondervinden van het lood in zijn gezicht.

Eric is bijna blind en bij Haslam is bekend dat hij waarschijnlijk voor hondengevechten werd gebruikt in Turkije.

“We wisten dat zijn zicht achteruit ging en dat hij in het gezicht geschoten was, maar we hadden te horen gekregen dat het maar om een paar scherven achter gebleven waren en dat er niets aan zijn ogen te doen was. Hij is bijna blind, maar het lijkt hem weinig te deren.”

Eric mag de rest van zijn leven bij Liz Haslam en haar andere voormalige vechthonden blijven. Allemaal hebben ze dusdanige verwondingen opgelopen in hun beroerde verleden dat ze niet herplaatst worden.

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde