De Society for the Prevention of Cruelty to Animals (SPCA) heeft het Knysna Elephant Park in Zuid-Afrika aangeklaagd. Het park biedt olifantentochten aan. De SPCA heeft beeldmateriaal in handen gekregen waarop te zien is dat de olifanten mishandeld worden.

Olifantenritjes - Knysna Elephant Park
Olifantenritjes – Knysna Elephant Park

“De video toont geketende olifantenkalfjes en jonge olifanten”, aldus Wendy Wilson van het SPCA. “Ze worden gemarteld met elektrodes en geslagen met vleeshaken. Op die manier wil het Knysna Elephant Park ervoor zorgen dat het dier niet langer volgens zijn instinct handelt, maar wel de mensen gaat gehoorzamen.”

De managers van het park riskeren, indien ze schuldig worden bevonden de in beslagname van hun dieren en een gevangenisstraf van drie jaar, aldus Wilson.

Volgens het park zijn de beelden al uit 2008 en is er geen sprake van mishandeling. Het klopt volgens hen inderdaad dat het incident zich in het park heeft voorgedaan, maar de feiten gebeurden op het moment dat de olifanten al verkocht waren aan een particulier en op dat moment was het personeel van de koper verantwoordelijk, aldus een woordvoerder van het park . Het Knysna Park zou, naar eigen zeggen, nadat de feiten bekend werden ervoor gezorgd hebben dat de dieren verzorging kregen.

Het park ontkent elke verantwoordelijkheid in de zaak.

SPCA lays animal cruelty charges against Knysna Elephant Park

Meer weten? Lees: Olifantenritjes: geen goed idee

Bron: DeMorgen.be ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.