Toen de zeven jaar oude Maddison Broad uit Strood (Verenigd Koninkrijk) zacht gehuil in de tuin hoorde, twijfelde ze geen moment en ging op onderzoek uit. Ze kon niet vinden waar het geluid vandaan kwam, dus riep ze de hulp van haar ouders in. Ook zij vonden de bron van het geluid niet, maar Maddison gaf het niet op. Twee uur later vond ze twee pasgeboren kittens, die op sterven na dood waren.

Kitten - pasgeboren kittens
Kitten | Foto: erin is a star via Compfight cc

Maddison, die later graag dierenarts wil worden, was op haar trampoline in de tuin aan het springen toen ze het zachte gehuil voor het eerst hoorde. Haar vader Richard vertelt:

“Ze kwam naar binnen gerend om ons te vertellen wat er aan de hand was, dus gingen mijn vrouw Sharon en ik mee naar buiten om haar te helpen. Sharon kon het geluid niet horen en ik dacht wel wat te horen, maar kon er niet achter komen waar het vandaan kwam. Na ongeveer een uur gaven we het op en gingen naar binnen om te eten. Maddison was ervan overtuigd dat er iets was dat onze hulp nodig had en was vastbesloten verder te zoeken.”

Het meisje keek in alle kieren en gaten in de tuin en tegen half negen ‘s avonds ontdekte ze de twee pasgeboren kittens in een klein gat in de grond, naast de schuur. Richard:

“Ze waren maar een paar uur oud en maakte kleine huilgeluidjes. Ze hadden hun navelstreng nog. Ze zaten helemaal onder het bloed en er liepen mieren over hen heen.”

Maddison riep haar ouders direct en vroeg of ze handdoeken mee te nemen.

“Ze had het helemaal voor elkaar. Ze zei: “Papa, bel de RSPCA, doe de handdoeken in de magnetron en maak ze warm, we moeten de poesjes opwarmen”.”

Het gezin bracht de kleine poesjes direct naar het PDSA Dierenziekenhuis in Gillingham Business Park, waar ze werden schoongemaakt en opgewarmd. Richard: “Ze gaven ons melk en vertelden ons de kittens elk uur te voeden. Toen we thuiskwamen arriveerde de RSPCA, die Maddison liet zien hoe ze de poesjes moest voeden.”

Volgens de RSPCA waren de kittens dood geweest als ze een uur later waren gevonden. Maddisons doorzettingsvermogen heeft de kleine diertjes gered.

“Normaal mag Maddison niet zo laat opblijven, maar ze wilde echt helpen. Ze bood aan de hele nacht bij de poesjes te blijven om voor ze te zorgen. Maar ze hebben zulke intensieve hulp nodig, dat de RSPCA heeft aanbevolen ze bij een surrogaatmoeder onder te brengen.”

Maddison en haar ouders zullen de kleine katjes adopteren, zodra ze groot genoeg zijn.

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.