De overlevingskansen van de piepjonge en kwetsbare Rosie, een kitten van nauwelijks twee weken oud, leken gering. Ze werd moederziel alleen gevonden in de straten van San Jose in Californië. Gelukkig heeft dierenliefhebster Thoa Bui, een vrouw die reeds eerder dieren heeft gered, zich over haar ontfermd.

Lilo en Rosie |Foto: Instagram
Lilo en Rosie |Foto: Instagram

Helaas weigerde de kleine Rosie te eten en gaf ze weinig om de buitenwereld. Dat veranderde wanneer een van Bui’s honden, de husky Lilo, op het toneel verscheen. Bui herinnert zich de eerste momenten na de ontmoeting tussen deze twee nog heel goed:

“Na uren met elkaar spelen begon Rosie eindelijk te eten. Wanneer ze slapen in de kamer van m’n zus, liggen ze altijd gegarandeerd tegen elkaar, zo hilarisch.”

https://www.instagram.com/p/BIIuiS9jd8Y/?taken-by=lilothehusky

Lilo heeft zich als een moederfiguur over de kleine Rosie ontfermd en haar praktisch opgevoed. De opvoeding door de siberische husky heeft wellicht meer vreemde sporen nagelaten, misschien zelfs een identiteitscrisis. Nu Rosie is volgroeid en haar hond-moeder altijd buiten zag plassen, wil zij ook steeds buiten om te plassen. Ze wil zelfs aangelijnd gaan wandelen. Ook de andere honden Infinity en Miko zijn nu deel van Rosie’s familie. Bui vertelt:

“Natuurlijk gedraagt ze zich nog steeds als kat want ze is ook bevriend met de katten in huis. Maar ik denk dat ze diep vanbinnen wel beseft dat ze is opgevoed door een husky. Ze denkt meer dat ze een hond is dan een kat. Lilo gidst haar en geeft haar veel moed.”

https://www.instagram.com/p/BI6NS3GAk1J/?taken-by=lilothehusky

Je kan de avonturen van Lilo and Rosie volgen op Facebook en Twitter, een kijkje waard.

Bron ©PiepVandaag.nl Bram Vogels